• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Studieplaner

Vi på Studiefrämjandet har en hel del färdigt studiematerial inom musik. Kolla igenom studieplanerna nedan och bli inspirerad till din egen studiecirkel. Planerna är fria att använda.

Adam Tensta om utbildningen FRAMÅT

Häng med Adam Tensta i studion "Källaren". Här berättar han hur han hamnade hos Studiefrämjandet och om musikutbildningen FRAMÅT som han har tagit fram.

Klippet är en del av Studiefrämjandets satsning NTV (Nemis TV). Här visar vi upp ny musik i Sverige och ger tips hur musiker kan bli ännu lite bättre.

Arrangera mera

Att arrangera ett musikevenemang kräver planering, resurser och arbete. Studieplanen vägleder er i processen från idé till arrangemang, genom att ge konkreta tips, checklistor och frågor att diskutera. Studieplanen är framtagen i samarbete med Svensk Live – Unga arrangörsnätverket.

Läs mer och ladda hem studieplanen!

Gör en musikvideo

Det är klart ni ska göra en musikvideo! Precis som på MTV:s storhetstid är det i dag nästan obligatoriskt att göra en musikvideo. Det blir lättare att bli omskriven i musikbloggar, få spelningar, hålla uppe ett intresse hos fansen och mycket mer.

Läs mer och ladda hem studieplanen!

Låtarna som förändrade musiken

I den här TV-serien och studieplanen från Utbildningsradion analyseras 24 av de låtar som betytt mest för populärmusikens utveckling. Programledaren Josephine Forsman, känd från Sahara Hotnights, möter både kända och mindre kända musikprofiler i USA, Tyskland, England och Sverige.

Läs mer och ladda hem studieplanen!

Marknadsför din musik

Här får du och ditt band verktyg för att nå ut till arrangörer, media och publik. Studiematerialet hjälper er att marknadsföra er och att skapa ett proffsigt elektroniskt presskit (EPK).

Läs mer och ladda hem studieplanen!

Musik & jämställdhet - Fast Forward

Denna studieplan har sin utgångspunkt i podcasten Skaparna. Där intervjuas framgångsrika kvinnliga musiker om sin historia i musikbranschen. Genom den här studiecirkeln hoppas vi erbjuda fler nycklar till att förstå strukturerna kring ojämställdheten i musikvärlden. 

Läs mer och ladda hem studieplanen!

Sjung mitt liv

Skapande stunder väcker minnen till liv. I den här studieplanen finns en modell för hur äldre kan uppmuntras till berättande, eget skapande och möjlighet till generationsmöten. Och detta genom bland annat musik och sång.

Läs mer och ladda hem studieplanen!