• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Starta cirkel

Att ha en studiecirkel hos Studiefrämjandet betyder att du och dina vänner kan träffas, spela musik och lära er nya saker. Bland annat kan vi hjälpa er med allt det här!

Spelningar

Att spela live är det som våra musikgrupper efterfrågar allra mest. Därför gör vi minst 2 500 arrangemang om året. Livekarusellen och Nemis (New Music In Sweden) är två exempel på speltillfällen där ni får chansen att utvecklas som musiker och scenpersonligheter.

Livekarusellens webbplats

Nemis webbplats

Replokaler

Vi har 1 700 replokaler runt om i landet - många av dem i egna musikhus. För er som är nybörjare har vi, på många orter, färdigutrustade replokaler. Det gör det kanonlätt att starta igång.

Inspelningar

De allra flesta som spelar hos oss vill förr eller senare spela in sin musik. Därför jobbar vi med allt ifrån portabla studior (t.ex. iPads med ljudkort och mikrofoner) till professionella musikstudior. Bland annat har vi på Studiefrämjandet 65 egna musikstudior.

Seminarier och workshops

Ibland behöver våra deltagare ny inspiration. Då anlitar vi kändisar och proffs som håller i seminarier eller workshops. Det kan handla om allt ifrån att bli bättre på sitt instrument, utvecklas på scenen eller att lära sig skapa musik i iPad och dator. Säg till oss om du har en egen idé på ett seminarium vi bör ordna.

Stöd och support

Studiefrämjandet har över 40 engagerade musikproffs runt om i landet som jobbar för er som spelar och sjunger. Vi har kunskaper och ett kontaktnät som ni kan ta del av för att ert band ska bli ännu bättre. Detta gäller oavsett om ni är nybörjare eller mer erfarna musiker.

Musikutrustning

Saknar ni ljudanläggning, förstärkare eller annan utrustning när ni ska ut och spela? Vi har musikprylar att låna ut till er som har en studiecirkel hos oss.

Studiematerial

Vill ni lära er mer på egen hand kan vi givetvis hjälpa er med studiematerial. Den här sajten, Musikakuten, är ett exempel på det.

Adam Tensta om att starta studiecirkel

Vi träffade artisten Adam Tensta i studion "Källaren" där han berättar om utbildningar och att starta studiecirkel hos Studiefrämjandet.

Klippet är en del av Studiefrämjandets satsning NTV (Nemis TV). Här visar vi upp ny musik i Sverige och ger tips på hur du som musiker kan bli ännu lite bättre.

Så... vad kostar allt detta?

Det mesta kostar absolut ingenting. Förutsättningen är bara att ni startar en studiecirkel hos oss på Studiefrämjandet.

Vi har inget uppdrag att tjäna pengar. Vi får ekonomiskt stöd från staten, landstingen och i bästa fall kommunerna för att anordna studiecirklar i musik och i många andra ämnen. Därför kan vi se till att ni kan spela tillsammans, utveckla er musik – och att ni har råd till det!