• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Hitta bandmedlemmar

Att hitta bandmedlemmar som har samma mål och musiksmak kan ibland vara enkelt. Andra gånger kräver det efterforskning och tålamod. Här hittar du strategier till sökandet efter dina framtida bandkamrater.

Fråga oss på Studiefrämjandet

När du har bestämt dig för att starta ett band kan du prata med din lokala musikhandläggare på Studiefrämjandet. De har ett stort nätverk av musiker och kan hjälpa dig att hitta andra som letar efter samma sak som du.

Se dig om i bekantskapskretsen

Håll utkik i skolan, på ungdomsgården eller bland dina nära för att se om det finns någon mer än du som vill spela i band. Snacka också med folk som gillar samma musik som du. De kanske har någon polare som redan spelar i ett band och som behöver en musiker till.

Leta på webben

Du kan också kolla runt på nätet. Där finns sidor där du kan lägga in, eller svara på bandannonser. Googla på bandannonser eller besök Bandfinder, Vend, Studio forum eller Diskantforum. Facebook kan också vara en källa till att hitta bandmedlemmar. Sök på lokala grupper och visa ditt intresse.

I musikaffären och på konserter

Ett annat lite mer gammalmodigt sätt är att helt enkelt sätta upp en lapp i musikaffären.

Om du rör dig i miljöer eller kretsar där folk är musikintresserade är det inte helt omöjligt att de själva utövar musik eller funderar på att börja. Gå på konserter och kolla läget. Där hänger ofta musiker och kanske är det någon mer än du som också letar efter ett band att spela med.

Håll ögonen öppna och vänd på varje sten. När du har dragit ihop ett par personer är du välkommen att boka en replokal hos oss på Studiefrämjandet.