• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Gör en musikvideo

Det är klart du ska göra en musikvideo! Precis som på MTV:s storhetstid är det i dag nästan obligatoriskt att göra en musikvideo. Det blir lättare att bli omskriven i musikbloggar, få spelningar, hålla uppe ett intresse hos fansen och mycket mer.

Studieplanen - Gör en musikvideo

Vi har tagit fram ett studiematerial där du får lära dig hur man gör en musikvideo. Från planering till färdigt resultat.

Läs mer och ladda hem studieplanen!

Inspireras av hur andra artister gjort

Nephila - Belladonna

"VI HAR FORTFARANDE HOPPET OM ATT KLIMATKRISEN GÅR ATT LÖSA"

Bandet NEPHILA från Arvika använde sin klimatångest som inspiration till musikvideon Belladonna. Texten till låten är riktad som "en känga uppåt" till de människor i världen som har makten och förmågan att göra skillnad, men som ändå väljer att inte göra det. Kolla in intervjun och musikvideon här!

 

Browsing Collection - Break Closed - Minded Bars

"VI VILLE HA NÅGONTING ANNORLUNDA"

Bandet Browsing Collection valde att göra en animerad musikvideo där de själva spelar huvudrollen. Hör Mimi, Moa och Nora berätta om hur videon till Break Closed - Minded Bars skapades.

 

Pastoratet - Äckel

"VI BLEV KLARA PÅ TVÅ DAGAR OCH DET BLEV FAKTISKT HELT OKEJ"

Om viljan finns kan man komma långt även med enkla medel. Med en smartphone och en dos kreativitet kan du göra en riktigt cool musikvideo. Henke Bromander från punkiga Tidaholmsbandet Pastoratet berättar om hur musikvideon till låten Äckel kom till.
 

 

Hank Wood - Do Or Die

"VI GÖR EN UNPLUGGED-GREJ OCH FÅR DET ATT LÅTA SÅ GÖTT SOM MÖJLIGT"

Här berättar Johan Siljedahl, trummis i bandet Hank Wood, om hur de gjorde en unplugged-video hemma i vardagsrummet. Cool idé, eller hur?

 

Willman - X-Ray

"LÅTEN HANDLAR OM ATT SE IGENOM FOLKS LÖGNER"

Hör artisten Willman berätta om sitt samarbete med Alibrorsh och om hur musikvideon till låten X-Ray skapades. I klippet ser du hela musikvideon men också tankar om den från Studiefrämjandets musikhandläggare Filippa Nässil.

 

Mollie Minott - False Alarm

"HUR KAN JAG GÖRA EN COOL VIDEO MED SÅ FÅ MÄNNISKOR SOM MÖJLIGT OMKRING MIG?"

Hör artisten Mollie Minott berätta om uppkomsten och inspelningen till videon False Alarm.

Se slutresultatet här: