• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Gör en musikvideo

Det är klart ni ska göra en musikvideo! Precis som på MTV:s storhetstid är det i dag nästan obligatoriskt att göra en musikvideo. Det blir lättare att bli omskriven i musikbloggar, få spelningar, hålla uppe ett intresse hos fansen och mycket mer.

Ladda ned studiematerialet

Studieplan - Gör en musikvideo.pdf

Ända sedan jag var med på min första musikvideoinspelning för 15 år sedan har jag hjälpt många med hur de ska tänka när de planerar, genomför och släpper sin video. Jag driver till och med en blogg om musikvideor. Ändå blir man aldrig fullärd. Vilken dag som helst kan något nytt ske på musikvideofronten, och det är det som är så spännande.

Med dagens teknik går det att göra mycket själv. Men sen då, när videon är klar? I detta material kommer ni få tips på hur ni marknadsför videon och skickar den till musikbloggar och andra viktiga aktörer.

Jag hoppas att materialet kan hjälpa er att få igång er kreativitet och våga mer. Det finns inga rätt eller fel. Ni som grupp bestämmer vad just ni vill göra. Däremot finns det många värdefulla tips som kan rädda er från de värsta katastroferna. Och glöm inte att ta hjälp av ert lokala Studiefrämjandet-kontor så kan ni snabbt komma igång!

/Sofie Tedenstad, Studiefrämjandet Halland och författare till studieplanen

Studiematerialets innehåll

 • Inspiration och idéer
 • Typer av musikvideos
 • Gör en plan
 • Filma musikvideo
 • Redigera musikvideo
 • Marknadsför din video

Kontakta Studiefrämjandet på din ort för att komma igång. Vi kan ofta hjälpa till även med utrustning, lokal och kontakter.

Läs mer om Studiefrämjandets musikverksamhet!