• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Spela live

Spelningar är det som våra musikgrupper efterfrågar allra mest. Därför arrangerar vi minst 2 500 spelningar om året - både stora och små.

Livekarusellen och Nemis

Vår egen stora musikturné Livekarusellen och vår showcase-scen Nemis är två exempel på speltillfällen där du kan få chansen att utvecklas som musiker och scenpersonlighet.

Klubbar och festivaler

Ofta arrangerar vi spelningar tillsammans med andra. Fritidsgårdar, klubbar, krogar och landets största festivaler är några exempel på samarbetspartners.

Fixa en egen spelning

Vill du själv arrangera en spelning kan vi givetvis hjälpa dig. Och om ditt band saknar ljudanläggning, förstärkare eller annan utrustning när ni ska ut och spela har vi musikprylar att låna ut.

Livespelningar gör er bättre

Att spela inför publik är ett oslagbart sätt att utvecklas som band. Ni kommer att höra er musik på helt ett annat sätt när ni står på en scen och får respons av publiken. Dessutom är en spelning ett konkret mål att jobba emot, och kan motivera er till den där extra timmen i replokalen som får er att bli ännu tajtare.

Om ni spelar mycket live finns chansen att ni skapar er ett namn, vilket kan leda till fler möjligheter i framtiden. Räkna med att det kräver hårt arbete, engagemang och driv.

Var aktiv och ta egna initiativ

  • Skanna av närområdet. Snacka ihop er med andra band och arrangera ett gig tillsammans.
  • Fråga om ni kan få vara förband till något band ni känner som redan har kommit en bit på vägen. 
  • Kontakta spelställen. Kolla med ungdomsgårdar, klubbar och krogar. Här underlättar det om ni också har en inspelning att skicka.
  • Via vår samarbetspartner Indiego kan ni komma i kontakt med föreningar i hela Sverige som arrangerar spelningar. Gör en lista, mejla och ring runt.