• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Uteteket

Uteteket.se är länets eget digitala naturvårdsbibliotek. Här kan du hitta bra natur- och friluftsutrustning att låna eller hyra. Kika in på Uteteket.se och låt dig inspireras till naturnära upplevelser genom att ägodela med andra som älskar naturen och som älskar att ta hand om den.

OBS! Hemsidan har tekniska problem, vi arbetar med att lösa det så fort som möjligt!

Ägodela är det nya äga!


Vi behöver tänka om och förändra vårt beteende för att leva på ett mer hållbart sätt. Kollaborativ konsumtion eller att ”ägodela” handlar om att låna, byta eller äga tillsammans för att inte slösa på jordens resurser i onödan. Det är roligt, kreativt, ekonomiskt och miljövänlig att ägodela och med hjälp av digitala plattformar som Uteteket.se blir det också mycket enkelt.

Uteteket

   

 

 

  

   
 

   

Uteteket QRKOD 

Sök eller bläddra bland böcker, muurikkor, håvar, hästar, luppar, kanoter, snöskor, spel, liar, skidor, lockpipor, naturguider och mycket annat. En del kan du låna, annat hyr du eller kräver att du lämnar en deposition. Allt som presenteras på Uteteket.se ägs och förvaras av olika organisationer i Örebro län. Initiativtagare och huvudman för Uteteket.se är Hopajola. 


Vill du veta mer eller har du frågor? Kontakta Ankie Rauséus,
e-post: natur@hopajola.se eller 073-546 01 05.