• Valt län: Uppsala län
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

För dig med särskilda behov - Uppsala

Studiefrämjandet arrangerar aktiviteter för unga och vuxna med olika funktionsnedsättningar. Vi utgår från våra profilområden djur, natur, miljö och kultur.

All vår verksamhet är öppen för alla - nästan. Ibland har vi särskilda aktiviteter för dig som behöver lite extra stöd, eller som vill träffa andra i samma livssituation som du.

Studiefrämjandets aktiviteter för dig med funktionsvariation ser lite olika ut runt om i landet, men ofta handlar det om natur, djur, teater, konst och musik.

Vår verksamhet i Uppsala Västmanland

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland har en bred verksamhet för dig med funktionsnedsättning. Vi arrangerar olika former av aktiviteter och erbjuder kurser (studiecirklar) inom många olika ämnesområden. Till exempel har vi kurser i datoranvändning – nybörjare och fortsättningskurs, multimedia, foto, måleri, gitarr, keramik, matlagning, ekonomi, teaterhistoria, släktforskning, läsecirkel, skrivarkurser och engelska.

Verksamheten finns på olika platser runt om i länet, bland annat i Studiefrämjandets lokaler på Ljusbärargatan, på bibliotek i Uppsala och på olika träffpunkter och aktivitetshus i Uppsala. Vi har också verksamhet i Tierp och Österbybruk.

Studiecirkel

Lättlästa kursprogram hösten 2022

Nu startar vi igång med studiecirklar som träffas fysiskt igen. Vi kommer att vara försiktiga och göra så Coronasäker verksamhet som möjligt. Några cirklar kommer också fortsätta gå digitalt. Ta en titt i kursprogrammet för att se vad som är igång just nu. Programmet uppdateras efter hand.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vad som är på gång!
Du hittar kontaktuppgifter längre ner på denna sida.

Sommarkurs - Är du intresserad av att odla?

Nu startar vi en odlingskurs på vår kolonilott på Kvarngärdets Odlarförenings koloniområde i Uppsala.

Du får prova på att odla i pallkrage och lära dig om enklare odling. Vi odlar både blommor och grönsaker och vi börjar med att så fröer. Kursen pågår under sommaren. Du behöver inte ha odlat tidigare.

För dig med psykisk ohälsa.
Läs mer och anmäl dig här

 

Berättelse 

Orda

Orda är ett projekt som handlar om skrivande. Projektet drivs av Studiefrämjandet Uppsala Västmanland i samarbete med Arvsfonden. Tycker du om att skriva? Är du nyfiken på att skriva eller vill utveckla ditt skrivande? Eller vill du berätta om ditt liv för andra? Då kan du vara med i Orda!

Lättläst inbjudan till Orda (PDF)
Sammanfattning projekt Orda (PDF)

Orda lanserar egen blogg!

Orda – skrivprojektet som riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning, har börjat publicera de texter som kommer fram i skrivargrupperna på en blogg. Länk till bloggen: 

https://ordasblogg.blogspot.com 
(bokmärk gärna sidan, den uppdateras ständigt)

Ingen mesig talkshow från Uppsala

Den 23/9 2020 deltog Lotta Johansson och Elin Sjöman från Studiefrämjandet i FUB och Ge makten vidares talkshow ”Ingen mesig talkshow från Uppsala”. Där berättade det om Orda och vad det innebär att skriva kreativt.

Du kan se klippet här

 

Promenera med rullstol

Mullevandringar

Du får en guidad tur längs Skogsmulles aktivitetsstig och motorikbanan i Sunnersta i Uppsala. Både stigen och banan är anpassade för personer med olika funktionsnedsättningar och passar alla åldrar. Kontakta uppsala@friluftsframjandet.se för att boka in ett tillfälle.

Media

Vox Vigor

Läs vår nättidning för personer med psykisk ohälsa: voxvigor.se
Verksamheten var ett arvsfondsprojekt 2017-2019. För mer information, kontakta Monica Atterberg via mail till Monica.VoxVigor@gmail.com

Funktionsnedsättning - kurser, studiecirklar & evenemang

Starta en studiecirkel!

Lär dig tillsammans med andra genom att starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet.

Beskriv verksamheten i din studiecirkel: