Styckningskurs vilt
Styckningskurs vilt
Vi följer viltets väg från skott till stekpanna och lär dig förvalta förstklassig råvara på bästa sätt.
Innehåll
Under denna kurs får du praktisk och teoretisk kunskap i hur du flår och styckar ett klövvilt.
Kursen följer dig och viltet från skottögonblicket till stekpannan, vi går igenom hela kedjan med transport, nedkylning, mörning, hygien, flåteknik, styckning, förpackning och fördelning av köttlott.
Vi pratar igenom olika val och metoder beroende på vilt och situation samt ger tips om utrustning och tekniker.
Omfattning
Detta är en endagskurs där du under handledning får delta i att flå och stycka en dovhjort i vårt proffsiga slakteri.
Detta varvas med teoretiska genomgångar som knyter ihop de olika stegen.
Kursmaterial
All utrustning, material och kött finns på plats och ingår i kursavgiften.
Köttet vi hanterar fördelas på kursdeltagarna att ta med hem och servera en god måltid.
Kaffe och fralla ingår också i kursdagen.
Ledare
Våra kursledare är mycket erfarna inom styckning och utbildade viltundersökare med stort fokus på hygien och pedagogik. Kursen följer Svenska Jägareförbundets utbildning inom tillvaratagande.
Kan du inte denna dag?
Det finns ett annat tillfälle - den 21 maj, klicka här för mer information
Kontakt
Paavo Väyrynen
Folkbildningsutvecklare Natur och Profilansvarig Natur
Borås
paavo.vayrynen@studieframjandet.se
070-619 25 32
Dela sida:
Dela: