Ta hand om skörden i säsong
Ta hand om skörden i säsong
Kom till vårt kök i Göteborg och laga dig igenom ett helt år av skörd samtidigt som du får inspiration till allt du kan ta tillvara på i din trädgård, på balkongen och ute i naturen.
Innehåll
Vi träffas och fantiserar oss igenom ett helt år och det som finns att ta tillvara på undra olika årstider. Varje träff är en ny årstid med nya saker du får testa att laga till, smaka på och lära dig mer om.
Det vi lagar bygger på råvaror så som grönskaden, bär och frukt som du i säsong kan ha i din egen trädgård, odla fram på balkongen eller till och med hitta ute i naturen.
Omfattning
4 träffar i vårt kök i Göteborg, med fokus på säsongerna vår, sommar, höst och vinter.
Träffarna kombinerar informationspass och trevliga matglada samtal med praktisk matlagning, bakning och förädling av råvaror typiska för träffens säsong. Vi äter tillsammans av det vi tillrett i köket.
Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs. Kursen passar både nybörjare och den odlings- eller trädgårdsvane som vill ha ny inspiration och trevligt erfarenhetsutbyte.
Vi vågar skruva upp svårighetsgraden i köket lite gång för gång, men börjar på grundnivå.
Kursmaterial
Alla ingredienser och utrustning som behövs finns på plats och ingår i kursavgiften.
Matallergier och preferenser
Vi använder en variation av vegetariska råvaror och mejeriprodukter. Nötter/jordnötter förekommer inte i våra lokaler. Vid anmälan har du möjlighet att uppge eventuella allergier eller preferenser som vi då försöker anpassa matinköpen utifrån.
Hållbarhet
den här kursen fokuserar på att lära ut hur du tar tillvara på lokala råvaror i säsong, vilket är viktig kunskap ur ett hållbarhetsperspektiv. Det vi tillagar i köket utgår ifrån en grundtanke om giftfri matlagning, från grunden och utan onödiga tillsatser.
Ta med
Ta gärna med matlåda eller liknande för att få med eventuella rester hem.
Kläder som klarar lite spill från köksarbete alternativt ett förkläde kan vara bra så vi hanterar en del råvaror som färgar av sig.
#göteborgsjuhäradht2024
Kontakt
Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10
Dela sida:
Dela: