Skapa en ätbar och hållbar trädgård
Skapa en ätbar och hållbar trädgård
Drömmer du om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats? Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald över och under jord och bygger på ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen? Då är det här en kurs för dig!
Kursen kombinerar skogsträdgårdsodling och permakulturdesign och hålls på Västergården i Granhed utanför Katrineholm. Där har kursledaren Mireille Lewis skapat en trädgård som innehåller nötter av olika slag, bland annat mandel, pekannötter, valnötter och pistagenötter, där det finns spännande planteringar av fruktträd både svenska klassiska och exotiska som pawpaw, bär av olika sorter både kända och mindre vanliga samt perenna grönsaker och ätbara marktäckare.
Här kommer vi både studera möjligheter och skapa visioner. Kursledaren delar kunskap och svarar på frågor. Vi kommer att se, lära och studera moment både teortiskt och praktiskt. Vi kommer att arbeta praktiskt på platsen med skapande av element i befintlig design.
Kursledare: Mireille Lewis, trädgårdsmästare och certifierad permakulturdesigner, skogsträdgårdsodlare och inspiratör
Studiernas syfte/mål: Syftet med kursen är att ge grundkunskaper om hur man kommer igång med att anlägga en egen skogsträdgård med hjälp av metoden permakulturdesign och guida kursdeltagare i hur man anlägger nya delar, hur man tar hjälp av naturen på sin plats och skapar en struktur som gör att grundförutsättningarna att lyckas med odling av perenna växter, ökar.
Anmälan: senast 1 juni
#vårenskurser2024
Kontakt
Lena Wistrand
Verksamhetsutvecklare
Katrineholm
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23