Båtradio SRC/VHF-intyg
Båtradio SRC/VHF-intyg
Med VHF-radio når du kustradiostationer och kan då få hjälp samt ringa till vanliga telefoner på telefonnätet. Dessutom når du alla fartyg, lotsar, kustbevakningen och sjöräddningen. En väl fungerande VHF-radio (båtradio) ökar säkerheten ombord och för detta krävs ett SRC-intyg.
Med VHF-radio når du kustradiostationer och kan då få hjälp samt ringa till vanliga telefoner på telefonnätet. Dessutom når du alla fartyg, lotsar, kustbevakningen och sjöräddningen. Detta är den stora fördelen gentemot mobiltelefonen och häri finns också den ökade säkerheten. VHF-radio är en del av GMDSS, det internationella nöd- och säkerhetssystemet. För att få använda VHF-radio krävs SRC-intyg.
Innehåll
I denna kurs får du lära dig de regler som måste följas av alla som använder SRC/VHF.
Kursmaterial
Vi rekommenderar att du ordnar/köper ditt kursmaterial så fort du har fått din kallelse/faktura till kursen för att du ska vara säker på att du har ditt material i god tid före kursstart. Kostnad ca, 225 kronor.
- Litteratur: Lärobok ”VHF till sjöss” (av Nina Nordström), 2023
Examination
Examination för att erhålla internationellt SRC/VHF-intyg anordnas efter avslutad kurs inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden för båtlivsutbildning (NFB). Avgift för examination tillkommer, 625 kronor. Avgift för intygskort 150 kronor och för appen 75 kronor.
Examination/provskrivning
Tisdag 17 december kl. 18.30-21.00, Studiefrämjandet i Malmö.
Antal deltagare
6-12 deltagare
Startgaranti
Kursstart garanteras när lägsta nivå av antal deltagare för kursen är uppnådd.
Kurstillfällen
Kursen beräknas pågå under perioden 12/11 – 3/12, dock ingen sammankomst 19/11 (vecka 47).
Sista anmälan
28 oktober.
Har du glömt anmäla dig?
Anmäl dig senast sista anmälningsdag för att säkra din plats på kursen. Därefter är du mycket välkommen att ringa 072-357 44 52 för information om eventuellt lediga platser.
Ledare - Anders Mattsson
Anders Mattsson har seglat sedan mitten av 1950-talet och han fick sin första båt när han var 10 år. Seglingsintresset ledde till flottan där han gjorde värnplikten på jagaren Halland. Tiden i flottan fortsatte med officersutbildning på Sjökrigsskolan. Anders har bland annat tjänstgjort som chef på bevakningsbåt och han har även seglat som styrman på skolfartyg. Efter pensioneringen från Försvarsmakten 2013 har Anders engagerat sig i Sjöräddningen där han är frivillig sjöräddare på RS Falsterbokanalen.
#SKBLHösten2024
Kontakt
Lotta Pedersen
Verksamhetsutvecklare Kultur
Malmö
lotta.pedersen@studieframjandet.se
072-357 44 52
Dela sida:
Dela: