• Valt län: Stockholms län
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Film & foto - Stockholm

Gå en kurs i foto eller film. Vi kan hjälpa dig att ta bättre bilder, filma med mobilen och redigera allt till ett fantastiskt slutresultat.

Kanske älskar du att fotografera under semestern? Eller vill du bli bättre på att filma med mobilen för att lägga ut på sociala medier? Kanske planerar du rentav för ett långfilmsprojekt? 

Oavsett om du är nybörjare eller har fotograferat i många år finns vi till för dig. Du kan lära dig mer om foto, film eller media, men också få hjälp med att arrangera bild- och filmvisningar.

Som ett exempel började regissören Josef Fares sin bana hos oss på Studiefrämjandet. Han hade en studiecirkel i film på 90-talet och det har ju verkligen gått bra för honom.

Film & foto – Stockholm

Vill du bli en bättre fotograf eller behöver du låna filmutrustning för att kunna genomföra en ide? Vi har utrustning och lokaler för att hjälpa grupper med allt från livestreams till långfilmsprojekt och mobilfilmer för sociala medier.

Här kan du se en film om vår foto- och filmverksamhet

Oavsett om du är nybörjare eller har fotograferat i många år finns vi till för dig. Du kan lära dig mer om foto, film eller media, men också få hjälp med att arrangera bild- och filmvisningar. Många av våra studiecirklar som gör film lånar teknik av oss, för bra ljus och ljud är nyckeln till en proffsig film.

Blackboxen Högkultur Foto: Hugo Röjgård

I vår lokal Högkultur i Högdalen finns utrustning för filmning och fotografering med green-screen samt svart och vit backdrop vilket gör att rummet kan modifieras för olika användningsområden. Rummet går att mörklägga och det finns olika typer av lampor för ljussättning. Här finns även ett pa-system och större speglar om en vill filma dans mm.

Här finns en lista på vår utrustning

Se den Oscarsnominerade filmen "Hugo testar green screen" här: 

Green Screen Test.m4v

För att starta en studiecirkel inom foto, film eller media kontakta Hugo Röjgård: hugo.rojgard(at)studieframajndet.se

Här finns en filmserie med fem avsnitt framtagen för att underlätta din livestream

Din livestream kan vara en konsert eller en teaterpjäs, men den kan även vara en föreläsning eller en intervju. Oavsett ämne eller syfte hoppas vi att den här handledningen kan hjälpa dig att göra den så bra och okrånglig som möjligt.

Filmserien är framtagen av Studiefrämjandet Uppsala Västmanland tillsammans med Gycklargruppen TRiX med finansiell hjälp från Västmanlands länsbildningsförbund under coronans år 2020.

Vägen till en livestream - del 1/5 - Ljud

Vägen till en livestream - del 2/5 - Ljus

Vägen till en livestream - del 3/5 - Kommunikation 1

Vägen till en livestream - del 4/5 - Kommunikation 2

Vägen till en livestream - del 5/5 - Livestream

Starta en studiecirkel!

Lär dig tillsammans med andra genom att starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet.

Beskriv verksamheten i din studiecirkel: