• Välj län: Hela Sverige
  Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Innehållet riktas mot Blekinge län

Innehållet riktas mot Blekinge län

Ledarutveckling - Blekinge

Som cirkelledare kan du delta i Studiefrämjandets ledarutvecklingsprogram i tre steg. Utbildningarna genomförs i hela landet och handlar om att utveckla ditt ledarskap tillsammans med andra.

Ledarutveckling steg 1

Vi fokuserar på rollen som ledare och på hur grupper fungerar. Du får grundläggande kunskap om folkbildningens pedagogik och metoder. Du lär dig också mer om Studiefrämjandets idé och organisation.
 

Ledarutveckling steg 2

Vi fokuserar på inlärningsprocesser och kommunikation. Du fördjupar din pedagogiska kompetens och ökar din kunskap om gruppdynamik. Du får också olika redskap för att utveckla lärandet i studiecirkeln.

Ledarutveckling Steg 3 

Här får du ytterligare pedagogisk fördjupning och lär dig förstå dig själv som ledare. Du vässar kunskaperna om lärandet och om olika deltagar- och grupprocesser.

Detaljerad info om ledarutvecklingen i Blekinge

Hos oss kan du gå alla tre stegen i Studiefrämjandets
ledarutvecklingsprogram. För att främja det livslånga lärandet erbjuder vi dessutom ”FIK” (se förklaring nedan). Ledarutbildningarna riktar sig till aktiva ledare och förtroendevalda hos Studiefrämjandets medlems- och samarbetsorganisationer, föreningar och fria grupper. Innan du anmäler dig måste du ha fått eller se till att få en Ledarintroduktion av din lokala handläggare.
Vi rekommenderar att du som anmäler dig har
fyllt 13 år för steg 1 och 15 år för steg 2 och 3.
FIK
FIK står för Fortbildning och InspirationsKvällar och är en serie av utbildningsträffar utspridda på Studiefrämjandets olika lokalkontor. Varje träff har ett tema kring vilket det ges en kortare föreläsning
och sedan gör vi övningar och utbyter erfarenheter. Inga förkunskaper krävs. Vi bjuder på anmälningsavgift (295 kr) och fika om du eller din förening har samarbete med oss!
Tider
Ledarutveckling steg 1 genomförs under en heldag (09.00-16.00) med förberedande hemuppgifter som skickas ut innan kursstart.
Ledarutveckling steg 2 och 3 genomförs under fredag – lördag med övernattning i dubbelrum. Vi samlas kl 16.00 på fredagen och avslutar klockan16.00 på lördagen.
Kursgård
Våra internatkurser hålls på Tyringe Kurhotell, 12 km väst om Hässleholm. Hit är det lätt att ta sig med tåg och hotellet ligger endast 400 meter från stationen.
Kost
Som en del i Studiefrämjandets arbete med hållbar utveckling har vi valt att servera vegetarisk mat som första alternativ vid alla måltider. Vår målsättning är också att all mat ska vara ekologisk.
Om du har övriga behov när det gäller mat så anger du det i samband med anmälan.
Kostnad
Studiefrämjandet står för din avgift (c:a 1.800:-), men vill du ha enkelrum eller behöver ha med hund på steg 2 och 3, får du själv betala mellanskillnaden mot dubbelrumspriset (ca 300 kr). I så fall ber vi dig meddela oss i god tid. Vi bekostar även din resa till och från kursen om du reser med kollektivtrafik och kostnaden överstiger 50 kr. Kör du bil så utgår ett mindre resebidrag som höjs i takt med att ni är fler som samåker i bilen.

Ledarutveckling - kurser, studiecirklar & evenemang