Mat, mark och mångfald
Mat, mark och mångfald
Vill du lära dig mer om vikten kring biologisk mångfald för att våra marker ska må bra och vi ska kunna få tillgång till den mat vi behöver i framtiden? Häng i så fall med på denna kamratcirkel i Motala under hösten.
Innehåll
Studiecirkeln syftar till att skapa engagemang kring hållbar matproduktion och bevarande av biologisk mångfald. I cirkeln fokuserar på hur vi kan utveckla ett mer hållbart livsmedelssystem genom att stödja småskaliga lantbruk, bevara odlingslandskap och integrera åtgärder för att gynna biologisk mångfald, vilket är avgörande för ekosystemens motståndskraft.
Vi använder en färdig studiehandledning som grund som i stora drag handlar om följande:
- Mat: Hur vi producerar vår mat och vilka konsekvenser det har för miljön.
- Mark: Hur vi använder och brukar jorden, och hur det påverkar vår natur och våra ekosystem.
- Mångfald: Att bevara en variation av arter, genetik och livsmiljöer som är nödvändig för ett friskt och motståndskraftigt jordbruk och ekosystem.
Vi kommer att ta del av studiebesök samt föreläsningar om odling och krisberedskap, samt ett food jam av svenska baljväxter enligt färdigt koncept. Om det finns intresse för flera praktiska moment kan exempelvis tillverkning av bivaxdukar ingå.
Cirkeln är en kamratcirkel.
Cirkelledare
Pia Westergård, aktiv inom Naturskyddsföreningen Motala
Omfattning
Cirkeln kommer vara cirka 6-7 tillfällen.
Första träffen är den 3 september. Övriga datum bestäms tillsammans.
Förkunskaper
Alla med intresse för innehållet är välkomna.
Cirkeln hålls av Naturskyddsföreningen Motala
Lokal/plats/samlingsplats
Första träffen är i Studiefrämjandets lokaler i Motala
Tillgänglighet
Studiefrämjandets lokaler är tillgänglighetsanpassade.
Kontakt
Mickaela Thilly
Folkbildningsutvecklare, Profilområdesansvarig Miljö
Norrköping
mickaela.thilly@studieframjandet.se
076-549 09 07
Dela sida:
Dela: