• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Mot professionalisering av den värmländska musikbranschen

I helgen arrangeras MECO Music Weekend, en helg där några av Sveriges mest internationellt framgångsrika studiotekniker gästar Karlstad för att möta den värmländska musikbranschen. Helgen arrangeras av projektet MECO, där Studiefrämjandet tillsammans med Karlstad universitet och Høgskolen i Innlandet arbetar för att förbättra förutsättningarna för den värmländska musikbranschen.

- Det värmländska musiklivet är rikt och sprudlande och vi vill på sikt göra det möjligt för fler verksamma i Värmland att kunna leva på musik, berättar Joakim Johansson, branschutvecklare i MECO.

En del i det arbetet är att anordna MECO Music Weekend. Under helgen kommer två etablerade och internationellt framgångsrika studiotekniker till Karlstad för att berätta om sina erfarenheter från den internationella musikbranschen.

August Wanngren, som har sina rötter i Värmland, håller på fredag kväll ett seminarium om hur det är att mixa musik till internationella artister. Helgen fortsätter på lördag med ett seminarium av Thomas Eberger som har mastrat produktioner av svenska artister som Roxette, Petter och The Hives såväl som internationella storheter som Rammstein.

- Att etablerade namn inom musikbranschen kommer till Karlstad är viktigt för professionaliseringen av värmländska musikaktörer, menar Joakim.

MECO är ett EU-finansierat Interreg-projekt mellan Karlstads universitet, Høgskolen i Innlandet och Studiefrämjandet. Övriga medfinansiärer är Region Värmland, Arvika Kommun och Hedmarks Fylkes-kommun.

Läs mer på m-eco.no