• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Artisterna klara för Nemis Sweden Rock

Nya spännande artister och en jämställd scen står i fokus när årets åtta akter för Nemis Sweden Rock nu presenteras. Nemis (New Music In Sweden) är Studiefrämjandets konceptscen för ny musik i Sverige och detta är 17:e året för det lyckade samarbetet mellan Studiefrämjandet och Sweden Rock. Festivalen äger rum 5-8 juni i Sölvesborg och Nemis är på plats torsdag 6 juni.

– Med allt från black metal till tung bluesrock vill vi visa på bredd. Det var verkligen ingen lätt match att välja ut de åtta lyckliga banden, säger Andreas Westholm, utvecklingsledare för musik på Studiefrämjandets riksförbund.

I urvalsprocessen har fokus varit på att lyfta fram nya intressanta artister. Samtidigt jobbar vi hårt för en jämställd musikscen. Hälften av de utvalda banden ska vara jämställda, kvinnodominerade eller frontas av en kvinna.

Artisterna

Chainsaw Holiday (Trollhättan)

Metal som spänner från 80-talets potenta chuggande gitarrer kombinerat med melodier och solon som tenderar att fastna på din hjärna. Bandets ambition är att skriva musik som aldrig står still. Du ska hela tiden ha en känsla av att bli attackerad av energin i låtarna som ständigt driver framåt.

Ebba Bergkvist And The Flat Tire Band (Stockholm)

Det här är bandet som rör sig fritt mellan tunga gitarriff, rå garagerock och hjärtskärande blues. Med sin kraftfulla stämma blandar Ebba Bergkvist sömlöst 70-talets rock med en modern ljudbild och resultatet blir en oemotståndlig mix av energi, ös och ärlig bluesrock.

Hellgroove (Karlshamn)

Tung metal kombinerad med texter som inte är rädda för att återspegla livets och vårt samhälles mörker. Hellgroove erbjuder sin publik en möjlighet att välja reflektion och en ljusare väg genom musiken.

Nazhgor (Uppsala)

Nazghor levererar en kavalkad av blod, svett och brutala, men samtidigt melodiska, satansverser. Senaste skivan "Seventh Secular Crusade" släpptes 2022 och under 2023 har bandet gjort konserter på Mörkaste Småland, Blackhole Fest Germania och Harnabarg metalfest.

Rexoria (Jönköping)

Melodisk metal fullproppad med storslagna refränger och tunga gitarriff. Sångerskan Frida Ohlin står för kraftfull sång och tydlig scennärvaro. Under åren har bandet gjort flertalet turnéer i Europa och 2023 släpptes deras tredje studioalbum "Imperial Dawn".

Svarta sanningar (Borås)

Bandet spelar ockult rock på svenska, med inslag av goth och metal. Deras musik har även beskrivits som ett tyngre och mörkare Kent, med kopplingar till banden Ghost, Opeth och Depeche Mode.

The Drippers (Göteborg)

Sedan starten 2016 har bandet varit ett ledande namn inom den nya vågen av actionrock. Med ett klassiskt sound baserat på legender som The Hellacopters, Motörhead och Gluecifer har de exploderat på den europeiska scenen tack vare starkt låtskrivande och en vansinnig liveshow.

We Are To Blame (Gällivare)

Bandet har influenser från både power metal, melodisk death metal och progressiv metal. Genom symfoniska och elektroniska inslag i kombination med catchy sång sticker bandets låtar verkligen ut.

Läs mer om Nemis här!

 • Text: Daniel Forsberg
 • Senast ändrad: 19 februari 2024