• Välj län: Hela Sverige
  Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Innehållet riktas mot Skåne län

Innehållet riktas mot Skåne län

Ledarutveckling - Skåne

Som cirkelledare kan du delta i Studiefrämjandets ledarutvecklingsprogram i tre steg. Utbildningarna genomförs i hela landet och handlar om att utveckla ditt ledarskap tillsammans med andra.

Ledarutveckling steg 1

Vi fokuserar på rollen som ledare och på hur grupper fungerar. Du får grundläggande kunskap om folkbildningens pedagogik och metoder. Du lär dig också mer om Studiefrämjandets idé och organisation.
 

Ledarutveckling steg 2

Vi fokuserar på inlärningsprocesser och kommunikation. Du fördjupar din pedagogiska kompetens och ökar din kunskap om gruppdynamik. Du får också olika redskap för att utveckla lärandet i studiecirkeln.

Ledarutveckling Steg 3 

Här får du ytterligare pedagogisk fördjupning och lär dig förstå dig själv som ledare. Du vässar kunskaperna om lärandet och om olika deltagar- och grupprocesser.

Detaljerad info om ledarutvecklingen i Skåne

Hos oss kan du gå alla tre stegen i Studiefrämjandets
ledarutvecklingsprogram. För att främja det livslånga lärandet erbjuder vi dessutom ”FIK” (se förklaring nedan). Ledarutbildningarna riktar sig till aktiva ledare och förtroendevalda hos Studiefrämjandets medlems- och samarbetsorganisationer, föreningar och fria grupper. Innan du anmäler dig måste du ha fått eller se till att få en Ledarintroduktion av din lokala handläggare.
Vi rekommenderar att du som anmäler dig har fyllt 13 år för steg 1 och 15 år för steg 2 och 3.


FIK
FIK står för Fortbildning och InspirationsKvällar och är en serie av utbildningsträffar utspridda på Studiefrämjandets olika lokalkontor. Varje träff har ett tema kring vilket det ges en kortare föreläsning och sedan gör vi övningar och utbyter erfarenheter. Inga förkunskaper krävs. Vi bjuder på anmälningsavgift (295 kr) och fika om du eller din förening har samarbete med oss!

 Ledarutveckling - kurser, studiecirklar & evenemang