• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Hållbarhetsfestivalen är tillbaka!

Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland är en självorganiserande festival som arrangeras vecka 42 runt om i hela Västra Götaland. Festivalen vill inspirera, uppmuntra till dialog och nya möten med hållbarhet i fokus.

Projektledare Maria von Wachenfeldt från Studiefrämjandet berättar att festivalens fokus är att skapa en samarbetsplattform för hållbarhetsarbetet i hela regionen. Länk till hemsidan

- Festivalen famnar en bredd av sektorer där allt ifrån civilsamhälle, näringsliv, akademi, organisationer och kommuner är med och arrangerar programpunkter under veckan, säger Maria von Wachenfeldt.

Hållbarhetsfestivalen välkomnar programpunkter som famnar brett inom hållbarhetens olika spår; ekonomisk-, miljö- och social hållbarhet. Festivalen följer också varje år WinWin Gothenburgh Sustainability Awards tema som i år är hållbar akvakultur.

- Nytt för i år är att vi tagit fram en helt ny webb som ska göra det enklare både för arrangörer och besökare. De som arrangerar ska smidigare kunna lägga in sina programpunkter och de som är besökare ska på ett enkelt sätt kunna sortera i kalendariet, säger Maria von Wachenfeldt.

Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland är en utveckling av konceptet ”Framtidsveckan” som funnits runt om i Sverige sedan 2010 med syftet att öka samverkan och lyfta lokala aktörer som arbetar med hållbarhetsfrågorna. År 2022 drivs detta samarbete av Studiefrämjandet, Svenska Mässan, WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, Förebildarna, Kulturförvaltningen Göteborgs stad (via Stadsbiblioteket i Göteborg), Miljöförvaltningen Göteborgs stad samt Demokrati- och Medborgarservice, Göteborgs Stad. De kommuner som i år har ett tydligt och uttalat samarbete med festivalen är: Alingsås Kommun, Lysekils Kommun, Mölndals Stad, Sotenäs Kommun och Vårgårda Kommun.

Hållbarhetsfestivalen finansieras också av Västra Götalandsregionen.