Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Mjölksyrefermentera grönsaker

person tillagar kimchi

Mjölksyrefermentera grönsaker

Välkommen till en workshop i hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna gång fokuserar vi på mjölksyrefermentering.

Innehåll

Här lär du dig hur du mjölksyrefermenterar grönsaker samtidigt som vi gör vår egen kimchi och surkål. 

Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som både är stark, krispig, syrlig och intensiv. Ett perfekt tillbehör till en mängd maträtter.

Surkål görs genom en process som ger kålen bättre lagringsduglighet och högre näringsvärde än färsk vitkål. 

Under kursen får du knepen för att få den bra i smak och med god hållbarhet för lagring. 

Du får med dig egna färdiga produkter hem från kursen. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

Tillgänglighet

För kursen välkomnas vi till Annedalshuset som drivs av vår samarbetsförening Annedalspojkar- och flickor.

Kurslokalen ligger två trappa upp, tyvärr utan hiss. Huset saknar RWC.

Annedalshuset ligger nära till hållplatsen Brunnsgatan (spårvagn) och Pilgatan (buss).

Pris

Alla ingredienser vi använder ingår i avgiften.

Tack till samarbete med föreningen och deras lokal kan vi erbjuda kursen till ett lägre pris.

Kursmaterial

Alla ingredienser till kimchin och surkål finns på plats. Du får även recepten på produkterna.

Ta med

Du behöver ta med 2 halvliters- eller litersburkar med bygellås eller annat tätslutande lock.

Hållbart arrangemang

Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda, som vi köper in från "Bara bra mat". Kursen lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt för större möjlighet till självhushåll. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.

Ledare

Florina Lachmann är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.

#programförtväst

Kontakt

Anton Adler
Samordnare annan finansiering
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10

Välkommen till en workshop i hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna gång fokuserar vi på mjölksyrefermentering.

Anmäl dig

Innehåll

Här lär du dig hur du mjölksyrefermenterar grönsaker samtidigt som vi gör vår egen kimchi och surkål. 

Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som både är stark, krispig, syrlig och intensiv. Ett perfekt tillbehör till en mängd maträtter.

Surkål görs genom en process som ger kålen bättre lagringsduglighet och högre näringsvärde än färsk vitkål. 

Under kursen får du knepen för att få den bra i smak och med god hållbarhet för lagring. 

Du får med dig egna färdiga produkter hem från kursen. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

Tillgänglighet

För kursen välkomnas vi till Annedalshuset som drivs av vår samarbetsförening Annedalspojkar- och flickor.

Kurslokalen ligger två trappa upp, tyvärr utan hiss. Huset saknar RWC.

Annedalshuset ligger nära till hållplatsen Brunnsgatan (spårvagn) och Pilgatan (buss).

Pris

Alla ingredienser vi använder ingår i avgiften.

Tack till samarbete med föreningen och deras lokal kan vi erbjuda kursen till ett lägre pris.

Kursmaterial

Alla ingredienser till kimchin och surkål finns på plats. Du får även recepten på produkterna.

Ta med

Du behöver ta med 2 halvliters- eller litersburkar med bygellås eller annat tätslutande lock.

Hållbart arrangemang

Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda, som vi köper in från "Bara bra mat". Kursen lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt för större möjlighet till självhushåll. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.

Ledare

Florina Lachmann är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.

#programförtväst

Kontakt

Anton Adler
Anton Adler Samordnare annan finansiering

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län