Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Lär dig stycka

Bild på två lamm som ligger ner på en äng

Lär dig stycka

Välkommen till en kurs där vi lär oss hur man styckar och tar tillvara på kött på ett bra sätt.

Det här är kursen riktar sig till dig som är köttintresserad och vill lära dig mer om styckning. Du kommer att få utbildning i hur du på bästa sätt styckar ett slaktat djur, vilka redskap man behöver och hur man hanterar köttet på ett så bra hygieniskt sätt som möjligt. Du kommer också att få lära dig hur de olika styckningsdetaljerna bäst tillagas och vilken köttbit som passar bäst till vilken maträtt. Kanske kommer du upptäcka en ny del på djuret som du tidigare inte har använt, men som du under kursens gång får tips på hur det går att ta tillvara på.

Kursen består av två tillfällen:

Vid den första träffen kommer ledaren Johan Norenius gå igenom den teoretiska delen av kötthantering samt styckning av kött.

Vid den andra träffen kommer samtliga deltagare att få sin egen slaktkropp av lamm. Ni får under denna träff, med handledning, stycka ert eget lamm. Efter träffen får du sedan ta med dig ditt färdigstyckade lamm hem.

Pris: 

  • Kursavgift 1500kr.
  • Lammet kostar 100kr/kg slaktvikt. Detta betalas av kursdeltagaren. Snittet ifjol var ca 1600kr

Välkommen till en intressant och lärorik kurs som du definitivt kommer ha nytta av hemma i ditt eget kök! 

Kontakt

Erik Nordenmark
Folkbildningsutvecklare Natur
Örnsköldsvik
erik.nordenmark@studieframjandet.se
070-882 79 61

Välkommen till en kurs där vi lär oss hur man styckar och tar tillvara på kött på ett bra sätt.

Anmäl dig

Det här är kursen riktar sig till dig som är köttintresserad och vill lära dig mer om styckning. Du kommer att få utbildning i hur du på bästa sätt styckar ett slaktat djur, vilka redskap man behöver och hur man hanterar köttet på ett så bra hygieniskt sätt som möjligt. Du kommer också att få lära dig hur de olika styckningsdetaljerna bäst tillagas och vilken köttbit som passar bäst till vilken maträtt. Kanske kommer du upptäcka en ny del på djuret som du tidigare inte har använt, men som du under kursens gång får tips på hur det går att ta tillvara på.

Kursen består av två tillfällen:

Vid den första träffen kommer ledaren Johan Norenius gå igenom den teoretiska delen av kötthantering samt styckning av kött.

Vid den andra träffen kommer samtliga deltagare att få sin egen slaktkropp av lamm. Ni får under denna träff, med handledning, stycka ert eget lamm. Efter träffen får du sedan ta med dig ditt färdigstyckade lamm hem.

Pris: 

  • Kursavgift 1500kr.
  • Lammet kostar 100kr/kg slaktvikt. Detta betalas av kursdeltagaren. Snittet ifjol var ca 1600kr

Välkommen till en intressant och lärorik kurs som du definitivt kommer ha nytta av hemma i ditt eget kök! 

Kontakt

Erik Nordenmark
Erik Nordenmark Verksamhetsutvecklare Jakt & fiske
Skicka e-post
070-882 79 61

Liknande kurser inom Jakt & fiske i Västernorrlands län