En miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion - Ylva Ran, SLU
Hur påverkas miljön av det vi äter och hur kan vi förändra vår livsmedelskonsumtion till att bli mer hållbar? Vi pratar om forskningen kring matens miljöpåverkan och vilka styrmedel som testas och implementeras för att påverka vår livsmedelskonsumtion – hur fungerar de och vad har de för potential?
En miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion - Ylva Ran, SLU
Hur påverkas miljön av det vi äter och hur kan vi förändra vår livsmedelskonsumtion till att bli mer hållbar? Vi pratar om forskningen kring matens miljöpåverkan och vilka styrmedel som testas och implementeras för att påverka vår livsmedelskonsumtion – hur fungerar de och vad har de för potential?
Ylva Ran är forskare vi SLU, Statens Lantbruksuniversitet.
Hennes forskning fokuserar främst på hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion. Hon har studerat resursanvändning och förvaltning i jordbrukssystem, drivkrafter bakom beteendeförändring kopplad till teknikanvändning samt utformning av effektiva interventioner för hållbara omställningar i komplexa socioekologiska system. På senare tid har hennes arbete särskilt inriktats på interventioner för hållbar matkonsumtion.
Föreläsningen är en del av Klimatdagen Österåker.
Kontakt
Helene Ermerud
Folkbildningsutvecklare Natur, Djur & Miljö
Stockholm
helene.ermerud@studieframjandet.se
08-555 352 05
Dela sida:
Dela: