Miljö, mat och hälsa – ett föredrag med Ulla Rosander
Miljö, mat och hälsa – ett föredrag med Ulla Rosander
Kvällens ämne ger en bakgrund till sambanden mellan produktion och konsumtion av livsmedel och natur. Vilka ämnen i maten behöver vi för vår hälsa, och vilka ska vi undvika? Hur ska vi försörja en växande befolkning samtidigt som jordbruksarealen minskar?
Kan val av livsmedel och odlingsmetoder påverka miljön och jordens kvalitet? Varför är det viktigt att välja livsmedel som producerats på ett ekologiskt hållbart sätt? Föreläsningen baseras på innehållet i boken "Miljö, mat och hälsa - ur ett hållbarhetsperspektiv", skriven av kvällens föredragshållare Ulla Rosander som försöker bena ut dessa inte helt lätta frågor. Kristoffer Hewitt bidrar med synpunkter från sitt kunskapsområde.
Fika bjuder vi också på.
PLATS: Österlensalen på Fredsdalsskolan (före detta Österlengymnasiet), Fredsdalsgatan 7, Simrishamn. Entrédörren är låst, så du får knacka på fönstret om du kommer sent.
KONTAKTPERSON: Björn, 0702 – 687171
https://
För mer info: https://osterlen.naturskyddsforeningen.se/
Välkomna!
Kontakt
Mari Graneskog
Folkbildningsutvecklare Natur, Djur & Miljö
Kristianstad
mari.graneskog@studieframjandet.se
073-942 36 46
Dela sida:
Dela: