Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Jorden runt med schyssta bönor - Multikulturell baljväxtmat

Potatis m fl rotfrukter

Jorden runt med schyssta bönor - Multikulturell baljväxtmat

Lär dig mer och laga mat med balljväxter i Högskolans kök. Vi kommer även få en föreläsning av Susanne Bryngelsson, PhD i Food Science.

1. Laga och ät baljväxträtter från olika kulturer.

Åtta grupper med 2-3 personer per grupp får i ett eget ”kök” tillreda en baljväxträtt från någon kultur på jordklotet.

Recepten väljs ut och anpassas av studenter vid gastronomiprogrammet vid HKR i Kristianstad. Råvaror är förberedda till varje grupp och efter ca 1-1,5 tim avnjuts alla rätter i en buffé.

2. Föredrag om biotillgänglighet av mineraler från baljväxter med Susanne Bryngelsson.

Efter måltiden lyssnar vi på ett föredrag om biotillgänglighet av mineraler från baljväxter. Föreläsaren Susanne är PhD i Food Science, RISE (Research Institutes of Sweden)

Kostnad: 100 kr inkl. måltiden.

Plats: HKRs provkök, Elmetorpsvägen 15

Anmälan senast tors. den 11 september

P.S. Medtag förkläde.

Kontaktperson: Anita Gunnarsson 076-76 38 44 8.

Arrangör: Naturskyddsföreningen, Högskolan Kristianstad HKR (Prof. Viktoria Olsson), studenter vid Gastonomiprogrammet, HKR, Studiefrämjandet.

Arrangemang i Framtidsveckan.

https://fn.se/kristianstad/framtidsveckan/

Mer info kan tillkomma!

Kontakt

Mari Graneskog
Folkbildningsutvecklare Natur, Djur & Miljö
Kristianstad
mari.graneskog@studieframjandet.se
073-942 36 46

Lär dig mer och laga mat med balljväxter i Högskolans kök. Vi kommer även få en föreläsning av Susanne Bryngelsson, PhD i Food Science.

Anmäl dig

1. Laga och ät baljväxträtter från olika kulturer.

Åtta grupper med 2-3 personer per grupp får i ett eget ”kök” tillreda en baljväxträtt från någon kultur på jordklotet.

Recepten väljs ut och anpassas av studenter vid gastronomiprogrammet vid HKR i Kristianstad. Råvaror är förberedda till varje grupp och efter ca 1-1,5 tim avnjuts alla rätter i en buffé.

2. Föredrag om biotillgänglighet av mineraler från baljväxter med Susanne Bryngelsson.

Efter måltiden lyssnar vi på ett föredrag om biotillgänglighet av mineraler från baljväxter. Föreläsaren Susanne är PhD i Food Science, RISE (Research Institutes of Sweden)

Kostnad: 100 kr inkl. måltiden.

Plats: HKRs provkök, Elmetorpsvägen 15

Anmälan senast tors. den 11 september

P.S. Medtag förkläde.

Kontaktperson: Anita Gunnarsson 076-76 38 44 8.

Arrangör: Naturskyddsföreningen, Högskolan Kristianstad HKR (Prof. Viktoria Olsson), studenter vid Gastonomiprogrammet, HKR, Studiefrämjandet.

Arrangemang i Framtidsveckan.

https://fn.se/kristianstad/framtidsveckan/

Mer info kan tillkomma!

Kontakt

Mari Graneskog
Mari Graneskog Folkbildningsutvecklare Djur-Natur
Skicka e-post
073-942 36 46