Jorden runt med schyssta bönor - Multikulturell baljväxtmat
Jorden runt med schyssta bönor - Multikulturell baljväxtmat
Lär dig mer och laga mat med balljväxter i Högskolans kök. Vi kommer även få en föreläsning av Susanne Bryngelsson, PhD i Food Science.
1. Laga och ät baljväxträtter från olika kulturer.
Åtta grupper med 2-3 personer per grupp får i ett eget ”kök” tillreda en baljväxträtt från någon kultur på jordklotet.
Recepten väljs ut och anpassas av studenter vid gastronomiprogrammet vid HKR i Kristianstad. Råvaror är förberedda till varje grupp och efter ca 1-1,5 tim avnjuts alla rätter i en buffé.
2. Föredrag om biotillgänglighet av mineraler från baljväxter med Susanne Bryngelsson.
Efter måltiden lyssnar vi på ett föredrag om biotillgänglighet av mineraler från baljväxter. Föreläsaren Susanne är PhD i Food Science, RISE (Research Institutes of Sweden)
Kostnad: 100 kr inkl. måltiden.
Plats: HKRs provkök, Elmetorpsvägen 15
Anmälan senast tors. den 11 september
P.S. Medtag förkläde.
Kontaktperson: Anita Gunnarsson 076-76 38 44 8.
Arrangör: Naturskyddsföreningen, Högskolan Kristianstad HKR (Prof. Viktoria Olsson), studenter vid Gastonomiprogrammet, HKR, Studiefrämjandet.
Arrangemang i Framtidsveckan.
https://fn.se/kristianstad/framtidsveckan/
Mer info kan tillkomma!
Kontakt
Mari Graneskog
Folkbildningsutvecklare Natur, Djur & Miljö
Kristianstad
mari.graneskog@studieframjandet.se
073-942 36 46
Dela sida:
Dela: