Slow food – Koka bröd utomhus
Slow food – Koka bröd utomhus
Lär Dig baka kubb av upplandstyp. Upplandskubb är ett traditionellt bröd från Uppland som gräddas genom kokning istället för i ugn. Det är ett unikt, saftigt och mustigt bröd med lång hållbarhet som förr ofta bakades till julhelgen.
Slow Food är en internationell rörelse som en motreaktion mot snabbmat och syftar till att värna om lokala matkulturer, småskaliga producenter och hållbara jordbruksmetoder. Grundtanken är att maten ska vara god, ren och rättvis – det vill säga smakrik, producerad utan att skada miljön och med rättvisa villkor för dem som odlar och lagar den.
Allergier - vi kommer följa ett gammalt recept med "orginalråvaror" och kommer inte göra specialkost men alla är välkomna ändå och vi kan definitivt prata om vad vi tror kan ersättas så det passar alla.
OBS! Vid mycket dåligt väder ställs aktiviteten in så det är viktigt du anmäler dig så vi kan meddela!
Plats: Ekenabben
Kontakt: Rose-Marie Ljungberg, 0709-68 72 18.
Mer info kan tillkomma!
Kontakt
Mari Graneskog
Folkbildningsutvecklare Natur, Djur & Miljö
Kristianstad
mari.graneskog@studieframjandet.se
073-942 36 46
Dela sida:
Dela: