Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Omställningsevent: Mat & Odling!

Bild på odlare

Omställningsevent: Mat & Odling!

Under ett år har projektet Omställning Helsingborg bjudit in till olika event runt om i staden. Nu avslutar vi med en grande finale – en kväll fylld av inspiration, kunskap och gemenskap med tema mat och odling

Vad händer?

Välkommen till en kväll där vi utforskar hur vi kan ställa om våra matsystem – tillsammans! Vi bjuder på föreläsningar om beredskapsodling och sambruk, och under pausen får vi smakprov och inspiration från Slowfood.

Kom gärna redan från start och njut av en matig fika på vår takterrass innan programmet drar igång. Det blir också ett perfekt tillfälle att träffa andra som är nyfikna på omställning och vill göra något lokalt.

När & Var?

Datum: Måndag 16 juni

Tid: 17:30–20:30

Plats: Studiefrämjandet Helsingborg, Stortorget 17

Anmälan: Gratis, anmäl dig ovan på gula länken

Kvällens program

17:30–17:55 Drop-in fika på takterrassen

17:55–18:00 Välkomsthälsning från Studiefrämjandet & Omställning Helsingborg

(OBS! Porten stängs kl. 18:00)

18:00–18:30 Tuve Lundberg: Beredskapsodling för självhushållning

18:30–19:45 Smakprov & samtal med Anette Nilsson från Slowfood

19:45–20:30 Per-O Andersson: Sambruk och odlingstekniker från Sösdala

20:30 Avslutning och summering

Mer om föreläsarna

Tuve Lundberg odlar för självhushållning på två hektar i mellersta Skåne. Hon delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring hur vi kan öka vår beredskap genom lokal matproduktion.

Anette Nilsson från Slowfood berättar om sitt arbete med att lyfta fram lokal, hållbar och god mat – och bjuder på smakprov! 

Per-O Andersson från Sambruket i Sösdala berättar om deras gemensamma odlingsprojekt, olika odlingstekniker och hur sambruk kan vara en väg framåt i omställningen.

Kvällen arrangeras av Studiefrämjandet Syd i samarbete med Omställning Helsingborg.

Under ett år har projektet Omställning Helsingborg bjudit in till olika event runt om i staden. Nu avslutar vi med en grande finale – en kväll fylld av inspiration, kunskap och gemenskap med tema mat och odling

Anmäl dig

Vad händer?

Välkommen till en kväll där vi utforskar hur vi kan ställa om våra matsystem – tillsammans! Vi bjuder på föreläsningar om beredskapsodling och sambruk, och under pausen får vi smakprov och inspiration från Slowfood.

Kom gärna redan från start och njut av en matig fika på vår takterrass innan programmet drar igång. Det blir också ett perfekt tillfälle att träffa andra som är nyfikna på omställning och vill göra något lokalt.

När & Var?

Datum: Måndag 16 juni

Tid: 17:30–20:30

Plats: Studiefrämjandet Helsingborg, Stortorget 17

Anmälan: Gratis, anmäl dig ovan på gula länken

Kvällens program

17:30–17:55 Drop-in fika på takterrassen

17:55–18:00 Välkomsthälsning från Studiefrämjandet & Omställning Helsingborg

(OBS! Porten stängs kl. 18:00)

18:00–18:30 Tuve Lundberg: Beredskapsodling för självhushållning

18:30–19:45 Smakprov & samtal med Anette Nilsson från Slowfood

19:45–20:30 Per-O Andersson: Sambruk och odlingstekniker från Sösdala

20:30 Avslutning och summering

Mer om föreläsarna

Tuve Lundberg odlar för självhushållning på två hektar i mellersta Skåne. Hon delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring hur vi kan öka vår beredskap genom lokal matproduktion.

Anette Nilsson från Slowfood berättar om sitt arbete med att lyfta fram lokal, hållbar och god mat – och bjuder på smakprov! 

Per-O Andersson från Sambruket i Sösdala berättar om deras gemensamma odlingsprojekt, olika odlingstekniker och hur sambruk kan vara en väg framåt i omställningen.

Kvällen arrangeras av Studiefrämjandet Syd i samarbete med Omställning Helsingborg.

Liknande kurser inom Omställning i Skåne län