Omställningsevent: Mat & Odling!
Omställningsevent: Mat & Odling!
Under ett år har projektet Omställning Helsingborg bjudit in till olika event runt om i staden. Nu avslutar vi med en grande finale – en kväll fylld av inspiration, kunskap och gemenskap med tema mat och odling
Vad händer?
Välkommen till en kväll där vi utforskar hur vi kan ställa om våra matsystem – tillsammans! Vi bjuder på föreläsningar om beredskapsodling och sambruk, och under pausen får vi smakprov och inspiration från Slowfood.
Kom gärna redan från start och njut av en matig fika på vår takterrass innan programmet drar igång. Det blir också ett perfekt tillfälle att träffa andra som är nyfikna på omställning och vill göra något lokalt.
När & Var?
Datum: Måndag 16 juni
Tid: 17:30–20:30
Plats: Studiefrämjandet Helsingborg, Stortorget 17
Anmälan: Gratis, anmäl dig ovan på gula länken
Kvällens program
17:30–17:55 Drop-in fika på takterrassen
17:55–18:00 Välkomsthälsning från Studiefrämjandet & Omställning Helsingborg
(OBS! Porten stängs kl. 18:00)
18:00–18:30 Tuve Lundberg: Beredskapsodling för självhushållning
18:30–19:45 Smakprov & samtal med Anette Nilsson från Slowfood
19:45–20:30 Per-O Andersson: Sambruk och odlingstekniker från Sösdala
20:30 Avslutning och summering
Mer om föreläsarna
Tuve Lundberg odlar för självhushållning på två hektar i mellersta Skåne. Hon delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring hur vi kan öka vår beredskap genom lokal matproduktion.
Anette Nilsson från Slowfood berättar om sitt arbete med att lyfta fram lokal, hållbar och god mat – och bjuder på smakprov!
Per-O Andersson från Sambruket i Sösdala berättar om deras gemensamma odlingsprojekt, olika odlingstekniker och hur sambruk kan vara en väg framåt i omställningen.
Kvällen arrangeras av Studiefrämjandet Syd i samarbete med Omställning Helsingborg.
Dela sida:
Dela: