Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Familjeaktivitet - Lär dig laga mat utomhus vid Naturum Tåkern

laga mat över öppen eld

Familjeaktivitet - Lär dig laga mat utomhus vid Naturum Tåkern

Checklista för vilket innehåll du kan ha i ditt arrangemang.

Innehåll

Tillsammans ska vi laga en tvårätters lunch över öppen eld och eventuellt delvis på stormkök.

Vi lär oss om eldning, hur ett stormkök, ett gasolkök och en nödspis fungerar och vad man behöver tänka på kring matlagning utomhus och sedan lagar vi lunch tillsammans från grunden.

Det serveras vegansk lunch som är mjölkfri, glutenfri, äggfri samt fri från sojaprotein, jordnötter och nötter.

Maten innehåller:

kokosmjölk, röda linser, potatis, gul lök, vitlök, grönsaksbuljong, koriander, spiskummin, spenat, persilja, salt och peppar och serveras med Basmatiris

Till efterrätt blir det äppelpaj med vegansk grädde samt kokkaffe eller te. Även efterrätten är glutenfri, äggfri, mjölkfri samt fri från sojaprotein, jordnötter och nötter.

Efterrätten innehåller:

äpple, socker, glutenfria havregryn, mjölkfritt margarin, kardemumma och kanel och serveras med bön eller linsbaserad vegansk vispgrädde

Råvarorna är ekologiska så långt det går.

Har du någon annan allergi eller är extremt känslig för något av ovanstående allergener (spår av kan finnas i produkterna samt att kastruller/stekfat med mera kan ha använts till annan mat tidigare), meddela detta vid anmälan.

Övrig information

Aktiviteten är för familjer. Det går alltså inte att anmäla endast barn.

Du behöver ha med dig: kläder efter väder, sittunderlägg, något att dricka till maten, tallrik, mugg och bestick

Plats

Grillplatsen under tak vid Naturum Tåkern

Ledare

Mickaela Thilly är gammal scoutledare och har arbetat som Naturskolepedagog.

Antal deltagare

Max 30 platser i åldrarna 6 år och uppåt.

Tillgänglighet

Platsen är tillgänglighetsanpassad

Målgrupp

Detta är en familjeaktivitet för hela familjen

Pris

Maten kostar 60kr/person från 6 år och uppåt.

Barn under 6 år äter gratis.

Man betalar med Swish på plats.

Anmälan

Sista anmälningsdag är måndagen den 13 oktober.

Vid anmälan behöver varje person från 6 år och uppåt anmälas separat. 1 vuxen/familj anmäler också antal mindre barn under 6 år.

Hållbart arrangemang

Vi lagar mat som i så stor grad som möjligt är ekologisk.

Medarrangör

Naturum Tåkern är samarrangörer.

Kontakt

Mickaela Thilly
Folkbildningsutvecklare, Profilområdesansvarig Miljö
Norrköping
mickaela.thilly@studieframjandet.se
076-549 09 07

Checklista för vilket innehåll du kan ha i ditt arrangemang.

Anmäl dig

Innehåll

Tillsammans ska vi laga en tvårätters lunch över öppen eld och eventuellt delvis på stormkök.

Vi lär oss om eldning, hur ett stormkök, ett gasolkök och en nödspis fungerar och vad man behöver tänka på kring matlagning utomhus och sedan lagar vi lunch tillsammans från grunden.

Det serveras vegansk lunch som är mjölkfri, glutenfri, äggfri samt fri från sojaprotein, jordnötter och nötter.

Maten innehåller:

kokosmjölk, röda linser, potatis, gul lök, vitlök, grönsaksbuljong, koriander, spiskummin, spenat, persilja, salt och peppar och serveras med Basmatiris

Till efterrätt blir det äppelpaj med vegansk grädde samt kokkaffe eller te. Även efterrätten är glutenfri, äggfri, mjölkfri samt fri från sojaprotein, jordnötter och nötter.

Efterrätten innehåller:

äpple, socker, glutenfria havregryn, mjölkfritt margarin, kardemumma och kanel och serveras med bön eller linsbaserad vegansk vispgrädde

Råvarorna är ekologiska så långt det går.

Har du någon annan allergi eller är extremt känslig för något av ovanstående allergener (spår av kan finnas i produkterna samt att kastruller/stekfat med mera kan ha använts till annan mat tidigare), meddela detta vid anmälan.

Övrig information

Aktiviteten är för familjer. Det går alltså inte att anmäla endast barn.

Du behöver ha med dig: kläder efter väder, sittunderlägg, något att dricka till maten, tallrik, mugg och bestick

Plats

Grillplatsen under tak vid Naturum Tåkern

Ledare

Mickaela Thilly är gammal scoutledare och har arbetat som Naturskolepedagog.

Antal deltagare

Max 30 platser i åldrarna 6 år och uppåt.

Tillgänglighet

Platsen är tillgänglighetsanpassad

Målgrupp

Detta är en familjeaktivitet för hela familjen

Pris

Maten kostar 60kr/person från 6 år och uppåt.

Barn under 6 år äter gratis.

Man betalar med Swish på plats.

Anmälan

Sista anmälningsdag är måndagen den 13 oktober.

Vid anmälan behöver varje person från 6 år och uppåt anmälas separat. 1 vuxen/familj anmäler också antal mindre barn under 6 år.

Hållbart arrangemang

Vi lagar mat som i så stor grad som möjligt är ekologisk.

Medarrangör

Naturum Tåkern är samarrangörer.

Kontakt

Mickaela Thilly
Mickaela Thilly Folkbildningsutvecklare, Profilområdesansvarig Miljö
Skicka e-post
076-549 09 07

Liknande kurser inom Matlagning i Östergötlands län