• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Över 4200 unika trädgårdar att besöka under Tusen trädgårdar

Sommarens stora trädgårdsfest står för dörren. Den 3 juli öppnar över 4200 trädgårdar upp sina grindar runt om i Sverige.

Över 770 trädgårdsägare har anmält sin trädgård till Tusen Trädgårdar, med samtliga kolonilotter hos koloniföreningarna inräknat är det över 4200 unika trädgårdar som medverkar i årets Tusen Trädgårdar den 3 juli. 

Anna-Karin Fallheden som är projektledare för Tusen Trädgårdar och kommunikatör hos Riksförbundet Svensk Trädgård säger;

- Det är i mötet mellan människor i en trädgård som det händer något speciellt. Vi utbyter kunskap och lär oss av varandra. Vi får näring och växer. Många tidigare medverkande vittnar om en dag som inspirerat dem för lång tid framöver. Det är precis vad vi vill att detta skall vara. En dag som bara växer, med fler och fler deltagare för varje år. En dag fylld med unika trädgårdar, kunskap och inspiration för alla!

Så här säger Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist och en av initiativtagarna.

- Att njuta, det är ingen synd. Tvärtom. Att få lov att njuta av sin egen eller någon annans trädgård det är tvärtom verkligen en gåva. Söndagen den 3 juli mellan kl 10 och 17 ska vi njuta maximalt. Tusen Trädgårdar är en dag då vi är många som ska gå runt med avslappnade axlar och öppna ögon och bara ta in trädgård. Hela dagen. Det ser jag fram emot!

Tusen Trädgårdar

Tusen Trädgårdar är ett arrangemang under en dag som går av stapeln söndagen v.26 kl.10-17 vartannat år tillsammans med engagerade trädgårdsentusiaster i hela landet.

Det går ut på att alla som vill anmäler sin trädgård som öppen för visning. Via länken www.svensktradgard.se/besokstradgardar kan du se vilka trädgårdar som visas upp i år och välja vilka eller vilken du vill besöka. Klicka i Tusen Trädgårdar 2022 så ser du hela listan.

Åttonde juni var sista anmälningsdagen för de som ville visa sin trädgård. Den 3 juli kl.10-17 hålls arrangemanget. 

Samarbetspartners

Tusen Trädgårdar arrangeras av huvudarrangörerna Riksförbundet Svensk TrädgårdStudiefrämjandet och trädgårdsjournalist Gunnel Carlson, tillsammans med samarbetspartners och sponsorer som Sällskapet TrädgårdsamatörernaFritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.

Mer information om Tusen trädgårdar hittar du här