• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Tusen trädgårdar den 3 juli

Sommarens stora trädgårdsfest står för dörren. Den 3 juli öppnar hela 4200 svenska trädgårdar upp sina grindar för nyfikna gäster.

Tusen Trädgårdar arrangeras vartannat år och alla som vill - privata och offentliga - får då tillfälle att visa upp sina trädgårdar, odlingar och planteringar. 

I år har 770 trädgårdsägare anmält att de vill visa upp sin trädgård och med samtliga kolonilotter inräknade är det totalt över 4200 trädgårdar som medverkar i årets Tusen Trädgårdar den 3 juli. 

Ett fantastiskt tillfälle för alla trädgårdsintresserade att träffas och utbyta idéer och erfarenheter.

Besök en trädgård

Du som vill besöka en trädgård kan gå in på www.svensktradgard.se och lägga upp en favoritlista med de trädgårdar som du önskar besöka. Eller så går du in och ser vilka trädgårdar som finns att besöka i ditt landskap i listan nedan: 

Vad innebär Tusen Trädgårdar

Nedan kan du se Gunnel Carlson prata om trädgårdsglädje och visa upp några av de trädgårdar som tidigare varit med i Tusen Trädgårdar:
 

Fakta Tusen Trädgårdar

Tusen Trädgårdar hölls för första gången 2010 och har sedan hållits vartannat år med hjälp av tusentals trädgårdsentusiaster.  För varje år har intresset för att både visa upp sin trädgård och besöka trädgårdarna ökat. 

Huvudarrangörer är Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson. Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation och Rikare trädgård.

Tanken är att alla vi som älskar trädgårdar träffas och delar vår kunskap om odling, blommor, grönsaker och trädgårdskonst.

Visar du upp din trädgård? Vi hjälper dig!

När du har anmält dig och din trädgård kommer lokala handläggare på Studiefrämjandet runt om i Sverige att höra av sig och hjälpa dig med arrangemanget.

Har du frågor så hör av dig till:

Bild på Helena Kristiansson
Helena Alvarez Verksamhetsutvecklare

Följ oss på sociala medier

Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad genom att gå med i vår aktiva Facebookgrupp. Där kan du få många bra tips från odlare från hela landet. Vi finns även på Instagram som @tusentradgardar.