• Välj län: Hela Sverige
  Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Tusen trädgårdar

En sommardag vartannat år sker det. Då håller trädgårdar över hela Sverige öppet för besök genom vårt evenemang Tusen Trädgårdar. Din trädgård kan bli en av dem!

Tusen Trädgårdar är Sveriges största trädgårdsarrangemang. Under en och samma dag öppnar tusen trädgårdsälskare över hela landet sina grindar för nyfikna gäster för att sprida inspiration, kunskap och odlingsglädje. I år blir det den 3 juli. 

Tusen Trädgårdar hölls för första gången 2010 och har sedan hållits vartannat år med hjälp av tusentals trädgårdsentusiaster.  För varje år har intresset för att både visa upp sin trädgård och besöka trädgårdarna ökat. 

Alla som är en del av trädgårdssverige kan delta – alla som har privata trädgårdar och alla offentliga trädgårdar: villaträdgårdar, koloniträdgårdar, tillsammansodlingar, stadsodlingar, botaniska trädgårdar, friluftsmuseer, kyrkogårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, stadsparker, skolträdgårdar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar.

Man behöver inte ha en perfekt besöksträdgård för att vara med. Det enda kravet är att man har en passion för att odla och vill prata med andra människor om sina odlingar.

Du som vill besöka en trädgård kan någon månad innan start gå in på www.tradgardsriket.se och lägga upp en favoritlista med de trädgårdar som du önskar besöka. På vägen dit håller du utkik efter Tusen Trädgårdars affischer och vimplar!

Gå in på www.tradgardssverige.org och se vilka trädgårdar som deltagit.

Huvudarrangörer är Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson. Syftet är att alla vi som älskar trädgårdar träffas och delar vår kunskap om odling, blommor, grönsaker och trädgårdskonst.

Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist Foto: .

Vi hjälper dig med din trädgård

Studiefrämjandet hjälper alla som visar upp sin trädgård med lokal marknadsföring och handfasta tips. Vi ser också till att du och alla andra gäster och deltagare är försäkrade om något oönskat skulle hända under arrangemanget.

Följ oss på sociala medier

Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad genom att gå med i vår aktiva Facebookgrupp. Där kan du få många bra tips från odlare från hela landet. Vi finns även på Instagram som @tusentradgardar.

Tusen trädgårdar - kurser, studiecirklar & evenemang

Starta en studiecirkel!

Lär dig tillsammans med andra genom att starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet.

Beskriv verksamheten i din studiecirkel: