• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

70-tal festivaler bidrar till svenska musikundret

Nu står festivalsommaren för dörren och i år kan du se fler oupptäckta stjärnor än någonsin. Det är resultatet av ett nära samarbete mellan studieförbund och festivalarrangörer. På Studiefrämjandets festivalscener får nya artister chans att möta publiken och lägga grunden för en musikkarriär.

– Att musiker på väg fram får spela live är en förutsättning för att det svenska musikundret ska leva vidare. Den som inte vill missa morgondagens stora artister bör håll koll på de mindre scenerna. Det är där det händer, säger Jonas Kofod, utvecklingsledare - kultur på Studiefrämjandet.

Studiefrämjandet är Sveriges största studieförbund inom musik och samverkar i år med ett 70-tal musikfestivaler. Antalet studiecirklar, replokaler och livescener är unikt för Sverige. De har skapat lärmiljöer för många av våra mest framgångsrika band och artister. Studiefrämjandet är Sveriges största studieförbund inom musik och har länge satsat på speltillfällen där svenska artister får lära sig genom att uppträda.

Nemis-scenen kommer att ställas upp på bland annat Luleå Hamnfestival, Umeå Open, Putte i Parken i Karlstad, WE ARE STHLM i Stockholm, Where's the Music i Norrköping, Statement Festival i Göteborg, Malmöfestivalen och Sweden Rock Festival i Sölvesborg. (Se bifogad affisch för fullständig förteckning)

– Sverige behöver fler mellanstora scener för de band och artister som lämnat fritidsgården och är på väg mot de stora festivalerna. Här spelar sommarens alla livescener en avgörande roll, säger Jonas Kofod.

Året runt erbjuder Studiefrämjandet två större koncept där akter knutna till Studiefrämjandet kan uppträda: Livekarusellen och Nemis. Livekarusellen vänder sig till de som är i början av sin musikkarriär, medan Nemis vänder sig till musiker som kommit lite längre och börjat släppa sin musik. Nemis arrangeras ofta på just festivaler.

Studiefrämjandets festivalaffisch 2018 Foto: Volley

 

 

Nemis

Nemis är Studiefrämjandets livescen för dig som kommit lite längre i musikkarriären. Kanske har du och din grupp släppt egen musik och fått några fina recensioner och gjort flera framgångsrika gig i dina hemtrakter. Då kan det vara dags att visa upp sig i lite proffsigare sammanhang.

Vi arrangerar Nemis på landets bästa klubbar och festivaler, till exempel Sticky Fingers i Göteborg, Dynamo i Norrköping och festivaler som Sweden Rock Festival, Putte i Parken & Umeå Open. 

Livekarusellen

Varje år deltar över 600 band, som tillsammans gör över 400 spelningar i Livekarusellen. Ingen demo krävs och du som deltagare är garanterad minst tre spelningar. Till Livekarusellen är alla åldrar och musikstilar välkomna.