Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Gör din egen korv, ett led i projektet Ockelbo Viltkött

banderoll

Gör din egen korv, ett led i projektet Ockelbo Viltkött

Lär dig ta tillvara och förädla viltkött – från skott till chark! Genom ett nytt projekt erbjuds jägare i Ockelbo Jaktvårdskrets praktiska och teoretiska utbildningar i slakt, styckning, rökning och korvtillverkning. Tillsammans bevarar vi kunskap, bygger gemenskap och höjer kvaliteten på viltköttet från vår egen bygd.

Med stöd från Leader Gästrikebygden genomförs nu ett projekt som syftar till att stärka kunskapen hos jaktlagen i Ockelbo Jaktvårdskrets kring hela kedjan av hantering och förädling av viltkött – från skogen till tallriken.

Projektet fokuserar på att fördjupa förståelsen för god hygien, köttkvalitet och hållbara metoder för tillvaratagande av vilt.

Deltagarna får möjlighet att lära sig mer om slakt, hängning, mörning, styckning, torkning, fermentering, rökning och konservering – men också om hur man kan förädla viltkött till produkter som korv, pastej och syltor.

Vid fyra olika tillfällen hålls nu praktiska kurstillfällen i Åmots viltslakteri, där vi tillsammans tillverkar grillkorv av älg och medvurst på vildsvin.

Råvaror och kursavgift ingår, och alla deltagare får ta med sig 4–5 kg egentillverkad korv hem – perfekt inför sommarens grillkvällar.

Projektet vill inte bara bevara traditionell kunskap, utan också inspirera till nya samarbeten, gemenskap och ökad självtillit bland jägare och jaktlag i bygden.

Observera att anmälan krävs.

Alla fält behövs fyllas i anmälan.

Kontakt

Elin Skoglund
Folkbildningsutvecklare Natur & Miljö
Gävle
elin.skoglund@studieframjandet.se
070-619 01 65

Lär dig ta tillvara och förädla viltkött – från skott till chark! Genom ett nytt projekt erbjuds jägare i Ockelbo Jaktvårdskrets praktiska och teoretiska utbildningar i slakt, styckning, rökning och korvtillverkning. Tillsammans bevarar vi kunskap, bygger gemenskap och höjer kvaliteten på viltköttet från vår egen bygd.

Anmäl dig

Med stöd från Leader Gästrikebygden genomförs nu ett projekt som syftar till att stärka kunskapen hos jaktlagen i Ockelbo Jaktvårdskrets kring hela kedjan av hantering och förädling av viltkött – från skogen till tallriken.

Projektet fokuserar på att fördjupa förståelsen för god hygien, köttkvalitet och hållbara metoder för tillvaratagande av vilt.

Deltagarna får möjlighet att lära sig mer om slakt, hängning, mörning, styckning, torkning, fermentering, rökning och konservering – men också om hur man kan förädla viltkött till produkter som korv, pastej och syltor.

Vid fyra olika tillfällen hålls nu praktiska kurstillfällen i Åmots viltslakteri, där vi tillsammans tillverkar grillkorv av älg och medvurst på vildsvin.

Råvaror och kursavgift ingår, och alla deltagare får ta med sig 4–5 kg egentillverkad korv hem – perfekt inför sommarens grillkvällar.

Projektet vill inte bara bevara traditionell kunskap, utan också inspirera till nya samarbeten, gemenskap och ökad självtillit bland jägare och jaktlag i bygden.

Observera att anmälan krävs.

Alla fält behövs fyllas i anmälan.

Kontakt

personalen
Elin Skoglund Verksamhetsutvecklare Jakt & Fiske, Natur & Miljö

Liknande kurser inom Jakt & fiske i Gävleborgs län