Mat, Mark och Mångfald - studiecirkel
Mat, Mark och Mångfald - studiecirkel
Cirkeln syftar till att ge deltagarna en djupare förståelse för de utmaningar som dagens matsystem står inför och utforska lösningar för en mer hållbar livsmedelsproduktion.
Studiecirkeln syftar till att skapa engagemang kring hållbar matproduktion och bevarande av biologisk mångfald. I cirkeln fokuserar vi på hur vi kan utveckla ett mer hållbart livsmedelssystem genom att stödja småskaliga lantbruk, bevara odlingslandskap och integrera åtgärder för att gynna biologisk mångfald, vilket är avgörande för ekosystemens motståndskraft.
Vi använder en färdig studiehandledning som grund som i stora drag handlar om följande:
- Mat: Hur vi producerar vår mat och vilka konsekvenser det har för miljön.
- Mark: Hur vi använder och brukar jorden, och hur det påverkar vår natur och våra ekosystem.
- Mångfald: Att bevara en variation av arter, genetik och livsmiljöer som är nödvändig för ett friskt och motståndskraftigt jordbruk och ekosystem.
Studiecirkeln Mat, mark och mångfald är en satsning från Naturskyddsföreningen tillsammans med Ekologiska lantbrukarna och Studiefrämjandet. Materialet har sin utgångspunkt i forskning om hållbara matsystem och är en möjlighet att omsätta kunskap till konkreta platsspecifika lösningar. Den riktar sig till alla som är intresserade av vårt framtida matsystem. Såväl konsumenter som producenter.
Cirkelledare: Gerd Sandberg, aktiv inom Naturskyddsföreningen i Karlskrona
Omfattning: Ni kommer att träffas tre gånger med två veckor emellan.
Lokal: Folkets hus, Östra Köpmansgatan 34, Karlskrona
För vem: I första hand för medlemmar i Naturskyddsföreningen men även för övriga i mån av plats.
Kostnad: Gratis
Välkommen med din anmälan!
Kontakt
Josefin Karlsson
Folkbildningsutvecklare, Profilområdesansvarig Natur
Ronneby
josefin.karlsson@studieframjandet.se
073-071 46 90
Dela sida:
Dela: