• Valt län: Hallands län
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Tusen Trädgårdar - 30 juni 2024 - Halland

Sommarens stora trädgårdsfest står för dörren. Den 30 juni öppnar massor av svenska trädgårdar upp sina grindar för nyfikna gäster. Välkommen.

Tusen Trädgårdar är Sveriges största trädgårdsvisning. Under en och samma dag öppnar mängder med trädgårdsälskare över hela landet sina trädgårdar för nyfikna gäster. Du kan besöka allt från balkonger, stadsodlingar, slottsparker, kolonilotter och villaträdgårdar.

Tanken är att alla vi som älskar trädgårdar träffas och delar vår kunskap om odling, blommor, grönsaker och trädgårdskonst. Under 2024 slår vi ett extra slag för självhushållning och berättar om hur din trädgård kan bli ätbar.

På Riksförbundet Svensk trädgårds hemsida hittar du alla trädgårdar, varmt välkommen!

Fakta Tusen Trädgårdar

Tusen Trädgårdar hölls för första gången 2010 och har sedan hållits vartannat år med hjälp av tusentals trädgårdsentusiaster.  För varje år har intresset för att både visa upp sin trädgård och besöka trädgårdarna ökat. 

Senast visade 770 trädgårdsägare upp sin trädgård och med samtliga kolonilotter inräknade så var det totalt över 4200 trädgårdar som deltog i Tusen Trädgårdar 2021 - en folkfest för trädgårdsälskare.

Huvudarrangörer är:

Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson. Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation och Rikare trädgård.

Föreläsningar online

Under våren har vi haft flera spännande trädgårdsföreläsningar.
Missade du någon föreläsning så finns de här. 

Visar du upp din trädgård? Vi hjälper dig!

Alla som anmält sig och sin trädgård får hjälp av lokala handläggare på Studiefrämjandet runt om i Sverige. Du hittar kontaktinformation till de lokala kontoren här.

Har du frågor så hör av dig till:

Emma Berg
Emma Berg Verksamhetsutvecklare Djur-Natur

Följ oss på sociala medier

Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad genom att gå med i vår stora och aktiva Facebookgrupp. Där kan du få många bra tips från odlare från hela landet. Vi finns även på Instagram som @tusentradgardar.