• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu
 • Start
 • Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland

Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland 2022

Bor du och verkar i Västra Götaland och vill bidra till omställningen mot ett hållbart samhälle? Delta på Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland!

I oktober är det dags för Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland som Studiefrämjandet är med och arrangerar.

Nu har du – privatperson, kommun, myndighet eller företag - som bor och verkar i Västra Götaland möjlighet att skicka in dina programpunkter.

Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland finns som en unik mötesplats, en möjlighet att få mötas och diskutera, inspireras, driva på hållbarhetsfrågorna på alla fronter.

År 2020 var Hållbarhetsfestivalen Västra Götalands första år. Inte mindre än 179 programpunkter runt om i regionen, från Lidköping i norr, till Svenljunga i söder, från Kungshamn i väst till Hjo i öst. Detta trots Covid-19.

Hållbarhetsfestivalen är ett större format av Framtidsveckan och bygger liksom tidigare på att olika samhällsaktörer skapar arrangemang om viktiga samhällsfrågor kopplat till en omställning mot ett hållbart samhälle.

Ett exempel på verksamhet under veckan är Studiefrämjandets Grön Scen på Göteborgs stadsbibliotek. Onsdagen den 20 oktober kommer vi att ha en lång rad intressanta föreläsningar om hur vi utvecklar ett hållbart samhälle tillsammans – det blir samtal om skogsbruk, odling och samhällsförändringar i stort och smått.

Årets festivaltema är "Sustainable Aquaculture" men liksom tidigare år är det fritt att ordna aktiviteter med andra hållbarhetsteman. Vad vill er verksamhet bidra med?

Så går det till

 • Festivalen äger rum den 17-23 oktober 2022. 

 • Varje arrangör ansvarar för att planera och genomföra sina egna aktiviteter.

 • Arrangören lägger själv in sin programpunkt i det regionala schemat som finns på Hållbarhetsfestivalens hemsida.