• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Studio Gjuteriet - Karlstad

Vill du skapa musik i en kreativ miljö? Vill du spela in ditt band? Vill du lära dig mer om inspelningsteknik? Spela in en podd eller något helt annat? Då finns Studio Gjuteriet i Karlstad för dig!

Hos oss kan du spela in ditt material oavsett vilken typ av musik du spelar. Studion är först och främst till för de grupper som har studiecirkel hos Studiefrämjandet, men även andra grupper och artister är välkomna.

Lokalerna är helrenoverade 2021 och har efter detta ansiktslyft verkligen blivit en kreativ plats för musikskapande. Studion kan anpassas till dig som är nybörjare, men det finns också en mer avancerad setup för dig som redan har erfarenhet inom musikproduktion.

Utrustning

Hjärtat i studion är ett analogt TOFT ATB 16 mixerbord. Mickparken rymmer mikrofoner från kända varumärken som Neumann och Shure samt en hel del andra. Det finns även bra pre-amps och backline samt alla tillbehör som hörlurar, lineboxar, kablage med mera. Vi jobbar i Mac-miljö med Logic Pro X.
Vi kan också erbjuda lösningar med rörlig bild för t.ex. live streams eller live sessions.

Priser

Om ni är minst 3 personer kan ni starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet. Då kan ni efter genomgången introduktionskurs jobba själva i studion kostnadsfritt. Om ni vill kan ni även hyra en inspelningstekniker eller studiecirkelledare av oss för 200:-/timme.

Band och grupper som har studiecirkel hos Studiefrämjandet lånar studion utan kostnad efter en kostnadsfri introduktionskurs. Behöver ni inspelningstekniker kostar det 200:-/timme.

Vi välkomnar också artister och band som inte har studiecirkel hos Studiefrämjandet till en kostnad av 400:-/timme inklusive inspelningstekniker.

Kurser

Vill du gå en av våra populära kurser i inspelningsteknik eller Logic? Hör av dig till oss.

Kika gärna in i studion i videon nedan!

Johan Carlsson Sektionsledare