• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Musikhuset Musicalen

I vårt musikhus Musicalen finns replokaler, studio och instrumentundervisning. Hos oss repar du i moderna replokaler med tillgång till café och inspelningsstudio i samma våningsplan.

Vårt musikhus har funnits sedan 1990 och har sett många band och artister utvecklas. I dagsläget repar här ca 35 band i olika genrer och åldrar. Hos oss hyr du en replokal från 500 kr per månad! Du tar dig lätt hit med täta bussförbindelser var 10:e minut eller med cykel. Vi har även gratis parkering på vårt parkeringsdäck utanför vår entré.

När du repar hos oss är ni även anslutna till Studiefrämjandets musikverksamhet. Vi hjälper grupper med livespelningar, inspelningar och brinner för att se grupper utvecklas.

Vill du och ditt band också spela musik här? Hör av er så hjälper vi er igång med en studiecirkel.


Våra lokaler

Utrustade replokaler

Vi har flera utrustade lokaler som är utrustade med trumset, bas- och gitarrförstärkare samt ljudanläggning med sångmikrofoner. Enklare klaviatur finns också i alla rum. Övriga instrument, instrumentkablar, effektpedaler och annan extrautrustning tar ni med er själva. Lokalerna kan användas 1-3 rep i veckan per band på återkommande tid. Ett vanligt rep-pass är 3 klocktimmar långt.

Outrustade replokaler

Vi har även outrustade replokaler som vi hyr ut till er som har egen utrustning. Varje lokal delas med ett annat band och varje grupp använder enbart sin egen utrustning. Rep kan ske mellan 06.30-23.00 och ni har fri tillgång till till lokalen dygnet runt med egna nycklar.

Inspelningsstudio

För er som vill spela in finns det även en musikstudio i huset. Vanligen så hyrs studion ut med inspelningstekniker som hjälper er med inspelningen. I vissa fall kan grupperna med studiecirkel få använda studion i egen regi som en del av verksamhetsstödet från oss.
I studion finns dator med inspelningsprogram (Pro-Tools samt Studio One), plugins, mjukvara monitorer samt mikrofoner.

Priser

Utrustat rum 1 tid/vecka: 400-500 kr/månad
Utrustat rum 2 tider/vecka: 750-950 kr/månad
O-utrustad replokal som delas med ett annat band: 800 kr/månad/band
Inspelningsstudio: 300 kr/timme inkl. tekniker.

Starta en studiecirkel

För att få tillgång till våra lokaler behöver ni starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet. Då kan vi även hjälpa er andra saker som coachning, spelningar, utrustning, seminarier m.m. Hör av er till oss så berättar vi mera.

Kontakt

Frågor om replokaler musicalen@studieframjandet.se

Personalfoto Haga 2022
Dan Fredriksson Verksamhetsutvecklare Musik
Personalfoto Uppsala Västmanland 2022
Daniel Bergström Verksamhetsutvecklare Musik