• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Växtbaserad matlagning

Har du veganer i familjen eller nyfiken på växtbaserad matlagning? Här är studieplanen som lär dig mer om växtbaserad kost, hållbarhet och näringslära. Studieplanen "Växtbaserad matlagning" ger dig konkreta verktyg för att lyckas med det växtbaserade köket.

Det är många som vill äta mer växtbaserat men inte vet hur man ska göra. Kanske är det barnen som blivit veganer och föräldrarna som inte vet vad de ska laga. Eller så är du en vuxen person som är van vid husmanskost men vill lära dig mer om det växtbaserade köket. Oavsett vilket så är du välkommen till den här mini-utbildningen som består av följande sex träffar:

 • En diet för vår planet
 • Hälsa
 • Smak, textur och näring
 • Tillaga på olika sätt
 • Växtmodellen
 • Matsvinn

Här kan du ladda ner studieplanen Växtbaserad matlagning

Studiecirkeln går att genomföra både digitalt och fysiskt. Ses ni fysiskt kan ni passa på att laga och smaka på mat gemensamt. 

Till studieplanen hör tre filmer. Filmerna hör till de första tre träffarna och är tänkta att fungera som extra inspiration. Du får tillgång till dem när du kontaktar Studiefrämjandet.

I filmerna och studieplanen är det Therese Elgquist som står för matlagningen. Hon är författare till flera böcker om växtbaserad mat och många känner igen henne från instagramkontot Plant-based by Thess, @plantbasedbythess. Studieplanen och utbildningen är baserad på hennes bok Växtbaserat.

Studieplanen är författad av Johanna Stål och Maja Rydberg. Studieplanen och utbildningen i växtbaserad matlagning är ett samarbete mellan Studiefrämjandet Utbildningscenter Väst och Naturskyddsföreningen Väst, och ingår i ett regionalt utvecklingsprojekt som finansieras av Västra Götalandsregionen. 

Här hittar du information om hur du och dina vänner startar en studiecirkel. Välkommen!