• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Till dig som ser på - om HBTQ för nära anhöriga

En studieplan som vänder sig till dig som är förälder eller anhörig till någon som är HBTQ+ person och vill förstå vad det kan innebära att upptäcka en normbrytande identitet.

Ladda ned studieplanen

Studieplan till dig som ser på

Till dig som ser på är en bok och en studieplan. Boken är skriven av Emil Åkerö och vänder sig till dig som är förälder eller anhörig till någon som är HBTQ+person.

Boken hjälper dig att reda ut dina känslor och ger dig verktyg för att bli ett så bra stöd som möjligt till den som upptäcker en normbrytande identitet. I boken finns både information och övningar.

Studieplanen hjälper dig i läsningen av boken genom att ge struktur, övningar och reflektionsfrågor. Och inte minst ger studieplanen råd till hur du tillsammans med andra skapar en så bra studiecirkel som möjligt kring ämnet.

Att vara nära anhörig till någon som håller på att upptäcka en normbrytande identitet kan vara skrämmande och svårt. Det är viktigt att du som anhörig får kunskap om vad som händer i personens liv. Och stöd och hjälp. Möjligheten att reflektera tillsammans med andra som genomgår en liknande process kan ge utrymme att känna alla känslor och uttrycka dem på konstruktiva sätt.

Studieplanen och boken använder begreppet HBTQ men alla upplever förstås inte att de passar in under det begreppet. Materialet riktar sig givetvis även till dig som är anhörig till en person som definierar sig som HBTQ+ (inte bara HBTQ). Det vill säga alla som upplever sig bryta mot normerna i samhället vad gäller könsidentitet, genus, sexualitet och monogamitet.

Till dig som ser på är skriven av Emil Åkerö och via oss på Studiefrämjandet kan du köpa boken billigare när du startar studiecirkel.