• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Örter som mat och medicin

Örtterapeuten Anna-Karin Strandbergs berättar om hur olika vilda växter kan användas i matlagning och hur en del även som läkeörter.

Kunskap kring läkande örter och medicinalväxter har genom historien använts i stor utsträckning för att stärka kroppen och förebygga sjukdom. 

Idag används örter allt mer för att hjälpa kroppen till läkning och lindra olika besvärliga symptom. Det är till exempel inte ovanligt att få tipset att dricka flädersaft eller tranbärsdricka när man har urinvägsproblem eller stryka ringblomssalva på torr hud. 

Om detta och om en hel del annat gott och ätbart som finns i vår natur får du en introduktion till av Anna-Karin Strandberg, örtterapeut och folkbildningssamordnare på Studiefrämjandet.