• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Sågen Klippan

Sågen – Möjligheternas hus är ett allaktivitetshus med över 30 föreningar med olika verksamheter. Det finns 2 st musikföreningar, Musik i Centrum och Svenska Popfabriken, som i samarbete med Studiefrämjandet erbjuder 9 musiklokaler och en inspelningsstudio.

Musiklokalerna på Sågen har funnits sen 2009. Just nu repar cirka 30 band i våra 9 olika lokaler. Vill du och ditt band också spela musik här? Hör av er så hjälper vi er igång med en studiecirkel.

Våra lokaler

Utrustade replokaler
Vi utrustar lokalerna efter behov. Just nu finns 2 rum som är kompletta med trumset, bas- och gitarrförstärkare samt ljudanläggning med sångmikrofoner. I varje replokal finns även elgitarrer, elbas samt ett keyboard. Instrumentkablar, effektpedaler och annan extrautrustning tar ni med er själva. Ni har egen nyckel och tillgång till lokalerna dygnet runt året om. Ni delar lokalerna med andra band.

Tomma replokaler
Vi har sju musiklokaler som vi hyr ut till er som har egen utrustning. Ni delar lokal med andra band och kan av Studiefrämjandet låna t ex sånganläggning för att spara på plats i lokalen. Ni har fri tillgång till lokalen - dygnet runt.

Inspelningsstudio
För er som vill spela in eller redigera musik finns denna studio att tillgå. Här finns dator med inspelningsprogram, plugins och mjukvara samt mikrofoner, högtalare och annan kringutrustning. För att få tillgång till lokalen måste ni först gå en kostnadsfri utbildning samt bli medlemmar i Svenska Popfabriken.

Jämställdhet

I Musik i centrums lokaler kan ni spela gratis ett år om ni är en grupp med minst 50 % kvinnor, transpersoner eller icke binära.

Priser

Medlemskap i Musik i centrum: 550 kr / år och person + 250 kr / nyckel engångskostnad.
Medlemskap i Svenska Popfabriken: 200 kr / år och person + 700 kr / person och år för replokal. 500 kr / person och år teknikeravgift för studion.
Utrustning i replokal är gratis om ni har cirkel hos Studiefrämjandet.

Starta en studiecirkel

För att få tillgång till våra lokaler behöver ni starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet. Då kan vi även hjälpa er andra saker som coachning, spelningar, utrustning, seminarier m.m. Hör av er till oss så berättar vi mera.