• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Musikhuset Rocksmedjan

I Motala ligger musikhuset Rocksmedjan som helt drivs av Studiefrämjandet. Här finns möjligheten att via en studiecirkel kunna hyra en replokal, få tillgång till inspelningsutrustning och coachning från personal som finns på plats. Rocksmedjan är öppen för verksamheten sju dagar i veckan mellan kl 07:00 och 22:00. Rocksmedjan är med sin invigning 1993 Studiefrämjandets första musikhus i Östergötland.

Utrustad replokal

I Rocksmedjan finns en fullt utrustad lokal för dem som ännu inte har skaffat egen utrustning, eller tar sina ”första steg” i sitt musicerande.

Här finns ett komplett trumset, en basförstärkare, två gitarrförstärkare och ett el-piano. Det finns även en sånganläggning med två mikrofoner, två elgitarrer, en elbas och gitarr/baskablar.

Standardavtalen för den utrustade lokalen är 2 tillfällen/vecka, fyra studietimmar per gång (en studietimme är 45 min), men färre eller fler tider är inga problem. Dock max tre tillfällen/vecka.

Tomma replokaler

Vi har sex tomma replokaler och där har man tillgång veckans alla dagar mellan 07:00 och 22:00.

Inspelning

Vi har en portabel digital studio som man får låna till sin replokal. Den har 24 kanaler och 8 samtidiga (spelar in åtta kanaler samtidigt). Till den följer det med mikrofoner, kablar och stativ.

Vi har också en Mac-dator med inspelningsprogrammet ”Logic” stationärt i en lokal där man kan få hjälp och/eller utbildning.

Priser

Utrustat rum 1 tid/vecka: 300 kr/månad
Utrustat rum 2 tider/vecka: 400 kr/månad
Utrustat rum 3 tider/vecka: 600 kr/månad
Tom replokal: mellan 800 kr/månad och 1350 kr/månad (beroende på storlek)

Starta en studiecirkel

För att få tillgång till våra lokaler behöver ni starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet. Då kan vi även hjälpa er andra saker som coachning, spelningar, utrustning, seminarier mm. Hör av er till oss så berättar vi mera.

Adress

Fabriksgatan 2, Motala

Mats Lööf Verksamhetsutvecklare