• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Välkommen till Samverkan mot segregation

Nu kan du anmäla dig till konferensen Samverkan mot segregation. Den sker på Kulturhuset i Finspång 26 april. Moderator och konferencier är Haris Agic. Arrangör är Studiefrämjandet genom mötesplatsen Centralen.

Om konferensen

Syftet med konferensen är att lyfta tankar och goda exempel kring samarbete för att minska segregationen i Finspång. Vårt koncept Centralen har där en stor roll som mötesplats och dialogskapare.

Om Haris Agic

Moderatorn och föreläsaren Haris Agic är fil dr i socialantropologi och arbetar idag som strateg för demokrati och inkludering i offentlig sektor. Utöver det frilansar han som föreläsare, sakkunnig och skribent med en rad krönikor och debattartiklar inom demokrati, mångfald, inkludering samt konst, kultur och kulturpolitik.

Paneldebatt

Konferensen avslutas med en paneldebatt med representanter från föreningslivet, Finspångs kommun och civilsamhället. Vi bjuder på fika.

Anmälan

Mejla till Sara Svensson på Studiefrämjandet.
Sista anmälningsdag är 21 april. Ange eventuell specialkost vid anmälan.

Om Centralen i Finspång

Studiefrämjandets koncept Centralen har en ambition till att bidra till en stimulerande fritid för främst vuxna, att ge en ökad möjlighet att delta i demokratiska processer samt att bidra till ett livskraftigt föreningsliv. Vi vill vara en bro mellan individer och föreningar samt bidra till samhällsengagemang. Vi finns i centrala Finspång på Bergslagsvägen 8.

Centralen fokuserar på arbetet med delaktighet och möten mellan personer i olika situationer och positioner i Finspång. I samarbete med Röda Korset, Finspångs kommun och lokala föreningar skapar vi möjligheter till möten, dialog och delaktighet för att motverka segregation.

Verksamheten som Centralen erbjuder skapas i dialog med deltagare och vi möter de behov som uppstår. Möten, dialoger, utbildningar, föreläsningar kommer att fylla lokalen. Vi vill skapa förståelse och delaktighet i samhället. Detta kommer vi att göra genom att människor möts och samtal startar.

Centralen finansieras genom Delmos - delegationen mot segregation.

 • Text: Daniel Forsberg
 • Senast ändrad: 14 april 2023