• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu
 • Start
 • Unikt engagemang hos föreningarna i satsningen Activate

Unikt engagemang hos föreningarna i satsningen Activate

Satsningen Activate, som jobbar för föreningsliv, hälsa och en aktiv fritid, fortsätter att utvecklas. Fredag 3 juni kl. 17-19 sker en stor öppen familjeaktivitet på Charlottenborg i Motala. Vi hälsar även media välkommen dit!

Bakom Activate står Studiefrämjandet, RF-SISU och Friluftsfrämjandet. Satsningen har stöd av Allmänna arvsfonden och görs tillsammans med föreningar i utvalda bostadsområden i Norrköping och Motala.

Föreningarna i Activate samverkar för inkludering, vilket stärker deras verksamhet. Både barn och vuxna inspireras till att delta i aktiviteterna och de som sedan vill och har möjlighet kan sedan gå vidare in i föreningarnas ordinarie verksamhet.

– Med Activate når vi verkligen hela familjen med ett helhetskoncept för meningsfull fritid, säger Patrik Johansson, idrottskonsulent på RF-SISU Östergötland.

Föreningarna har stora utmaningar

Många familjer idag når inte föreningslivet – ofta för att man inte känner till det, eller inte vet vad det innebär. Samtidigt vill många föreningar nå fler, men hindras av att det ideella engagemanget minskar. Dessutom läser vi om att barn och ungdomar lever ett alltmer stillasittande liv, vilket leder till ökad ohälsa. På alla dessa områden gör Activate stor nytta.

– De föreningar som varje vecka planerar och genomför aktiviteter för familjerna gör det fantastiskt bra och inspirerande på alla sätt och vis. Många deltagare vill inte gå hem när aktiviteterna är slut, säger Ulrika Vesterlund på Studiefrämjandet och projektledare för Activate.

Välkommen till öppen familjeaktivitet i Motala!

Fredag 3 juni kl. 17-19 är det dags för en stor öppen familjeaktivitet på Charlottenborg i Motala. Barn mellan 6 och 17 år får prova på aktiviteter tillsammans med föreningarna, samtidigt som föräldrarna får veta mer om Activates kommande familjeaktiviteter. Deltagande föreningar är Friluftsfrämjandet Borensberg, Motala ABK, Motala Basket, Korpen Motala, Solfjäderstaden, Motala Futsal med flera. Dessutom finns Motala Bibliotek och Pingstkyrkan Motala på plats.

Även i Klockaretorpet i Norrköping är en öppen familjeaktivitet på gång. Tisdag 31 maj kl. 17.30-19.00 finns Friluftsfrämjandet, FF Jaguar och NKIK på plats för att bjuda på aktiviteter.

 • Text: Daniel Forsberg
 • Senast ändrad: 24 maj 2022