• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Studiefrämjandet i nytt spännande samarbete med stor samhällsrelevans

Studiefrämjandet har inlett ett samarbete med Förenade Förorter som är en ideell förening som arbetar med folkbildning, organisering och kultur.

Föreningen har tidigare arrangerat Sveriges största poesitävling ”Ortens bästa poet”. Nu lanserar de den första upplagan av ”Ortens bästa penna” som är en ny satsning, där vi i år är en stolt samarbetspartner i tävlingen. Mer om tävlingen här

Förenade Förorter samlar och synliggör erfarenheterna av livet som ung i förorten. Föreningens utgångspunkt är att förortsungdomar ska äga skapandet av sitt eget narrativ eftersom de lever i en verklighet där de är bärare av berättelser som inte alltid når offentligheten.

Förenade förorter och Studiefrämjandet har många gemensamma mål varav demokrati, jämställdhet och jämlikhet samt ett hållbart samhälle som ska präglas av mångfald. Därför har vi gemensamt beslutat att inleda ett samarbete och därmed skapa möjligheter för unga vuxna över hela landet genom att till exempel erbjuda utbildningar, studiecirklar, föreläsningar samt stöd vid arrangemang eller etablering av samverkan med lokala kulturföreningar.

-”Förenade förorter är med sin handlingskraft redan till nytta för oss - för alla oss. Jag hoppas innerligt att Studiefrämjandet kan vara till nytta för Förenade Förorter - om inte annat så åtminstone genom att vi med hjälp av våra strukturer och nätverk kan bidra till att öka deras handlingsutrymme.” Haris Agic Utvecklingsledare, Studiefrämjandet.

 

Kontakt:

Haris Agic, Utvecklingsledare, Studiefrämjandet.