• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Hållbarhetsfestivalen 2020

Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland är en självorganiserande festival som arrangeras runt om i hela Västra Götaland i samarbete med kommuner, organisationer, skolor, universitet och företag. Festivalen vill inspirera, uppmuntra till dialog och nya möten med hållbarhet i fokus!

Projektledare Lisa Rosengren från Studiefrämjandet berättar att festivalen även arbetar med att skapa en samarbetsplattform för hållbarhetsarbetet i hela regionen.

- Vi är många som är redo och det är dags att börja arbeta tillsammans med dessa viktiga frågor. Vi måste arbeta tillsammans, säger Lisa Rosengren.

- Vi kan inte vänta på att våra makthavare ska börja ta dessa frågor på fullt allvar, vi har inte den tiden tyvärr. Därför finns festivalen som en unik mötesplats, en möjlighet att få mötas och diskutera, inspireras, driva på frågorna på alla fronter. Hållbarhetsrörelsen är oerhört viktig i arbetet med att nå framåt när det gäller dessa frågor. Tillsammans tror jag att vi kan påverka politiker att våga ta de beslut som är nödvändiga för en hållbar omställning, säger Nathalie Bödtker-Lund, verksamhetschef för WIN WIN Gothenburg Sustainability Award.

Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland är en utveckling av konceptet ”Framtidsveckan” som funnits runt om i Sverige sedan 2010 med syftet att öka samverkan och lyfta lokala aktörer som arbetar med hållbarhetsfrågorna.

År 2020 drivs detta samarbete av Studiefrämjandet, WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, Svenska Mässan, Fastighetskontoret Göteborgs Stad, Miljöförvaltningen Göteborgs Stad, GreenhackGBG Göteborgs Stad, Förvaltningen för Kulturutveckling, Vårgårda kommun, Mölndals kommun och finansieras även av Västra Götalandsregionen. 

Se mer på festivalens hemsida