• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Konstnärligt integrationsprojekt sprids till Göteborg och Sölvesborg

”Det kollektiva skapandet gör att vi lär oss av varandra och skapar ett mer tolerant och öppet samhälle. Konsten är en av de viktigaste demokratiska verktyg vi har.” säger Karin Robérts och Sophia Andersson, grundare av ARTmovement.

 
ARTmovement är en förening som tillsammans med Studiefrämjandet Stockholms Län fått stöd av Arvsfonden för att arbeta med konstnärliga mötesplatser med målgruppen nyanlända och svenska ungdomar i åldern 15–25 år. Projektet pågår fram till 2021.

Med inspiration av olika konstutövare skapar deltagarna konstverk tillsammans, som sen ställs ut i en gemensam utställning. ARTmovements verksamhet är mobil men har främst huserat i Stockholmsregionen. Fram tills nu när det sprids till både Göteborg och Sölvesborg.

”Jag har själv kommit till Sverige från Syrien och har fått chans att lära känna nya människor genom ARTmovement. Därför är jag extra stolt och glad över att vi kan sprida oss i landet för att ge fler möjligheten att få mötas och bli sedda.” Najeb Al Bakar, projektledare ARTmovement.

Den 22-23 februari besökte workshopen ”Fotoarkeologi” Göteborg. Likt en arkeolog utforskar deltagarna med hjälp av fotografi en tilldelad plats och är med och skapar en alternativ berättelse utifrån sina upptäckter. I Göteborg var det fotografen och journalisten AnnaCarin Isaksson som höll i workshopen, och i maj kommer verken ställas ut på en offentlig vägg i Pustervik, Göteborg.

Workshopen kommer att flytta vidare till Stockholm och Galleri All Art Now där samarbete sker med konstnären Paula Urbano med start den 7 mars.

Och under påskveckan (6-9 april) fortsätter turnén till Sölvesborg där workshopen handleds av den lokala fotografen Serny Pernebjer. Verken kommer sedan att ställas ut på en kulturfestival i Sölvesborg under pingsthelgen.

Alla workshops är kostnadsfria och alla är välkomna att söka men riktar sig främst till unga mellan 15-25 år. Vi önskar en mix av människor med olika bakgrunder och ser gärna nyanlända sökanden.

Läs mer på www.artmovement.se/