• Välj län: Hela Sverige
  Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Teater & scenkonst

Var kreativ på och utanför scenen. Bli en bättre skådespelare, regissör eller scenograf. Hos Studiefrämjandet lär du dig mer om teater.

Drömmer du om att spela teater? Eller är du mer intresserad av att planera kulisser eller ljussätta en scen? Vi hjälper dig att hitta rätt roll.

Teater är en omväxlande och rolig hobby som alla kan utöva. Du behöver inte vara en av skådespelarna på scenen. Kanske trivs du bättre som regissör, producent eller scenograf?

Hos Studiefrämjandet kan du bland annat starta en studiecirkel i improvisationsteater. Du kan också sätta upp en revy med dina vänner. Vi hjälper er med lokaler, studiematerial och stödjer er i planeringen och marknadsföringen.

Hör av dig till oss för att gå en kurs eller starta en studiecirkel!

Teater & scenkonst - kurser, studiecirklar & evenemang

Läs mer om teater & scenkonst

I vår egen tidning Cirkeln skriver vi om teater- och scenkonst:

Skrattet ska ge skavsår
– Ett skratt är en mikrosekund av lycka. Emma Molin skrattar gärna och ofta. Som skådespelare, manusförfattare och medlem i humorgruppen Grotesco har hon både utmanat och upprört publiken.

Närbild: Alexej Manvelov – ”ryssjäveln” som blev proffsskådis
Första rollen var i en långfilm som gjordes av ungdomar på Studiefrämjandet. Nu är Alexej Manvelov professionell skådis. Att våga spela på sitt känsloregister är hans bästa tips till dig som står på scen.

Skräcken för scenen – så övervinner du den
Stå på scen, hålla tal, prata inför en grupp. För en del är blotta tanken ångestframkallande. Det finns sätt att övervinna skräcken, men inga enkla genvägar. Du måste helt enkelt utsätta dig för det värsta du vet. Det gäller bara att göra det på rätt sätt.