• Välj län: Hela Sverige
  Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Sweden Rock-kollo

Sweden Rock-kollo blir dessvärre inställt även i år på grund av pågående pandemi. Men vi har stark förhoppning på att kollot kommer bli av 2022! Följ utvecklingen här på sidan. Sommaren 2022 är i så fall tredje gången som Sweden Rock-kollo arrangeras. Tjejer och transpersoner mellan 13-17 år som älskar hårdrock kan ansöka.

Rockmusiken och framför allt hårdrocken hör till musikbranschens mest mansdominerade genrer. För att peppa fler intresserade tjejer att spela hårdrock har Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival startat Sweden Rock-kollo. 

Kort fakta om kollot:

 • Kollot är förlagt till Hällevikslägret som ligger i närheten av festivalen i Sölvesborg. Där kommer flera replokaler att riggas upp så att deltagarna kan leva, lära och andas rockmusik i fyra dagar. 
 • Kollot har plats för 20 deltagare från hela landet. Deltagarna spelar musik tillsammans och coachas av medlemmar i Browsing collection som själva spelat på Sweden Rock. Det blir också gästföreläsare och tid för bad, häng och gott umgänge.
 • Kollot kräver inga förkunskaper. Men om du ändå har erfarenhet av att spela skriver du det i anmälan så parar vi ihop dig med andra på samma nivå. Kollot är kostnadsfritt men inkluderar inte resa till och från kollot.

Läs artikeln om bandet What About Satan - som repar i replokal hos Studiefrämjandet i Lund och om hur Sweden Rock-kollot påverkat deras utveckling som individer och som band.

Kontakt Sweden Rock-kollo:

mirjam.wallin@studieframjandet.se

Mer info:

www.studieframjandet.se/nemis/

www.swedenrock.com

 

Sweden Rock-kollo - kurser, studiecirklar & evenemang

Starta en studiecirkel!

Lär dig tillsammans med andra genom att starta en studiecirkel hos Studiefrämjandet.

Beskriv verksamheten i din studiecirkel: