• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Nemis Sweden Rock

2024 är 17:e året som Studiefrämjandet arrangerar en Nemisscen på Sweden Rock Festival. Hälften av de utvalda banden är jämställda, kvinnodominerade eller frontas av en kvinna.

Artisterna 2024

Chainsaw Holiday (Trollhättan)

Metal som spänner från 80-talets potenta chuggande gitarrer kombinerat med melodier och solon som tenderar att fastna på din hjärna. Bandets ambition är att skriva musik som aldrig står still. Du ska hela tiden ha en känsla av att bli attackerad av energin i låtarna som ständigt driver framåt.

Ebba Bergkvist And The Flat Tire Band (Stockholm)

Det här är bandet som rör sig fritt mellan tunga gitarriff, rå garagerock och hjärtskärande blues. Med sin kraftfulla stämma blandar Ebba Bergkvist sömlöst 70-talets rock med en modern ljudbild och resultatet blir en oemotståndlig mix av energi, ös och ärlig bluesrock.

Hellgroove (Karlshamn)

Tung metal kombinerad med texter som inte är rädda för att återspegla livets och vårt samhälles mörker. Hellgroove erbjuder sin publik en möjlighet att välja reflektion och en ljusare väg genom musiken.

Nazhgor (Uppsala)

Nazghor levererar en kavalkad av blod, svett och brutala, men samtidigt melodiska, satansverser. Senaste skivan "Seventh Secular Crusade" släpptes 2022 och under 2023 har bandet gjort konserter på Mörkaste Småland, Blackhole Fest Germania och Harnabarg metalfest.

Rexoria (Jönköping)

Melodisk metal fullproppad med storslagna refränger och tunga gitarriff. Sångerskan Frida Ohlin står för kraftfull sång och tydlig scennärvaro. Under åren har bandet gjort flertalet turnéer i Europa och 2023 släpptes deras tredje studioalbum "Imperial Dawn".

Svarta sanningar (Borås)

Bandet spelar ockult rock på svenska, med inslag av goth och metal. Deras musik har även beskrivits som ett tyngre och mörkare Kent, med kopplingar till banden Ghost, Opeth och Depeche Mode.

The Drippers (Göteborg)

Sedan starten 2016 har bandet varit ett ledande namn inom den nya vågen av actionrock. Med ett klassiskt sound baserat på legender som The Hellacopters, Motörhead och Gluecifer har de exploderat på den europeiska scenen tack vare starkt låtskrivande och en vansinnig liveshow.

We Are To Blame (Gällivare)

Bandet har influenser från både power metal, melodisk death metal och progressiv metal. Genom symfoniska och elektroniska inslag i kombination med catchy sång sticker bandets låtar verkligen ut.

Om Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festivals samarbete med Studiefrämjandet kring Nemisscenen går nu in på sitt sjuttonde år. Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. Läs mer på festivalens webbsida!

Vad behöver du tänka på om du vill uppträda?

Här kan du se ett klipp med Sweden Rock Festivals tidigare marknadschef och vice VD, Sofia Lindqvist Lacinai.

Porträttbild Andreas Westholm
Andreas Westholm Utvecklingsledare Musik & Spelkultur
  • Text: Daniel Forsberg
  • Senast ändrad: 14 november 2019