• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Nemis Subkult

Subkultfestivalen i Vänersborg är festivalen som älskar att variera sig från år till år. 2023 har festivalen extra fokus på synth, punk, postpunk och andra liknande musikstilar. Studiefrämjandets scen Nemis är ett stående inslag på festivalen.

Artisterna klara för Nemis Subkult 2023

Nya och spännande artister står i fokus när Studiefrämjandet nu släpper de fyra akterna till sin scen Nemis på Subkultfestivalen. Nemis (New Music In Sweden) är Studiefrämjandets livescen för ännu oetablerade svenska artister. Subkult äger rum 6-8 juli i Vänersborg.

– Det är verkligen jättekul att våra band får spela på Subkultfestivalen. Förutom att vara en unik festival i sig, banar de vägen för viktiga frågor som tillgänglighet och personliga uttryck, säger Ulrik Hedin på Studiefrämjandet Västra Götalands län.

Det här är sjätte året som Subkultfestivalen arrangeras och tredje året för samarbetet med Studiefrämjandet och Nemis. Studiefrämjandets akter uppträder under fredagen och lördagen (7-8 juli).

– Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Studiefrämjandet. De stöttar oss på många sätt och presenterar alltid kvalitativa akter till festivalen, säger Christian Trollvik på Subkultfestivalen.

Artisterna

  • Skrot (punk från Helsingborg)
  • Arga Fuskbyggarna (frykdalspunk från Karlstad)
  • Konspirationen (punk från Uddevalla)
  • Reclaim the Silence (hårdrock från Karlstad)

Om Nemis Subkult

Subkult är festivalen som älskar att variera sig från år till år. Den arrangeras i Dalaborgsparken i Vänersborg. Festivalen tar inspiration från den klassiska Arvikafestivalen och har fokus på subkulturella kulturyttringar. 2023 har festivalen extra fokus på synth, punk, postpunk och andra liknande musikstilar.

– Bra artister, bra musik och artister som vill utvecklas är det viktigaste på Nemisscenen, säger Ulrik Hedin, ansvarig verksamhetsutvecklare hos Studiefrämjandet.

Bland de artister som uppträtt tidigare på Nemis finns Scarlet, Octolab, Black Magic Fools, Svarta Sanningar, Ilusio, Prekariatet och The Drippers.

Återupplev festivalkänslan från 2022

Kolla in Subkultfestivalens webbsida!

Ulrik Hedin
Ulrik Hedin Folkbildningsansvarig
  • Text: Daniel Forsberg
  • Senast ändrad: 26 november 2021