• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Nemis Subkult

Subkultfestivalen i Vänersborg är festivalen som älskar att variera sig från år till år. 2024 har festivalen extra fokus på electropop, punk, post punk, synth och andra liknande musikstilar. Studiefrämjandets scen Nemis är ett stående inslag på festivalen.

Studiefrämjandet och Subkultfestivalen är stolta över att återigen kunna erbjuda hårt kämpande band och artister möjligheten att uppträda på Nemisscenen. Nemis står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets konceptscen för ny musik i Sverige. Subkult äger rum 28-29 juni 2024 i Vänersborg.

Subkult är festivalen som älskar att variera sig från år till år. 2024 har festivalen extra fokus på electropop, punk, post punk, synth och andra liknande musikstilar. Utöver detta brukar det även finnas några utstickare från andra genrer som man vill krydda festivalen med lite extra. Tveka därför inte att söka även om du inte tillhör en av de nämna genrerna ovan.

– Bra artister, bra musik och artister som vill utvecklas är det viktigaste på Nemisscenen. Tveka inte att ansöka, säger Ulrik Hedin, ansvarig verksamhetsutvecklare hos Studiefrämjandet.

Några av artisterna som uppträtt tidigare på Nemis Subkult är Scarlet, Octolab, Black Magic Fools, Svarta Sanningar, Ilusio, Prekariatet, The Drippers, Dahlia, Zombiedaddys, Nevrosa, Konsumenterna, Skrot, Reclaim The Silence, Konspirationen och Arga Fuskbyggarna.

– Det är fantastiskt att vi genom våra olika festivalsamarbeten får chansen att visa upp den otroliga musikaliska bredd som finns hos oss på Studiefrämjandet, säger Andreas Westholm, musikansvarig på Studiefrämjandets riksförbund.

Inte bara musik

På Subkult 2024 samarbetar vi kring artister men också med andra spännande kulturella inslag i vårt tält på området. Jag ser framför mig allt ifrån DJs, lajvrollspel, cosplay, tribal fusion belly dance, prova-på-verksamhet till information om hur du startar en studiecirkel, säger Andreas Westholm.

Ansökan

Ansökningssperioden var öppen från 22 januari till 16 februari. De artister som ansöker ska ha en studiecirkel hos Studiefrämjandet. Ansök här!

Är du intresserad av att medverka i Studiefrämjandets tält på området? Kontakta Andreas Westholm, andreas.westholm@studieframjandet.se.

Kolla in Subkultfestivalens webbsida här!

Ulrik Hedin
Ulrik Hedin Verksamhetsutvecklare
  • Text: Daniel Forsberg
  • Senast ändrad: 26 november 2021